Kandia Dulce preia Heidi Chocolat

Pentru a spori potențialul de dezvoltare al Heidi Chocolat S.A. („Heidi”) pe piața locală și internațională de retail a ciocolatei premium, Läderach a agreat cu deținătorii Kandia Dulce S.A („Kandia Dulce”) vânzarea Heidi. Astfel, Heidi Chocolat și Kandia Dulce vor deveni companii surori, în proprietatea companiei nou create – KEX Confectionery S.A.

Heidi Chocolat a fost înființată în anul 1994 și a aparținut integral familiei elvețiene Läderach, deținătoare a Confiseur Läderach AG. Heidi Chocolat este situată în Pantelimon, lângă București și are peste 350 de angajați. Compania este focusată pe segmentul premium și își comercializează produsele sub brandul HEIDI. Produsele Heidi sunt în mare parte tablete de ciocolată, dar în portofoliul producătorului sunt incluse, de asemenea, praline, batoane de ciocolată și produse de sezon. Ciocolata Heidi este prezentă în peste 40 de țări din întreaga lume.

Portofoliul actual de produse al Kandia Dulce include Rom, Măgura, Primola, Kandia, Laura, Novatini, Cremita, Sugus și Silvana. Având deja o poziție de lider în rândul producătorilor de ciocolată, biscuiți și produse zaharoase, compania este focusată pe segmentul mainstream atât pe piața din România, cât și în piețele externe unde este prezentă prin produsele sale.

Läderach este încrezător că noua structură va permite Heidi să își urmeze mai intens obiectivul său strategic. Vânzarea Heidi va permite în același timp companiei Laederach să se concentreze mai departe pe core business-ul său, producția artizanală, dedicată clienților specializați și distributiei proprii în magazinele de specialitate.

Urmare a achiziționării, Heidi și Kandia vor rămâne separate din punct de vedere operațional. Actualele echipe de management ale celor două companii vor rămâne neschimbate și vor raporta către KEX.

Achiziția este supusă aprobării Consiliului Concurenței.

Nou pe site! Pentru un conținut unic, accesați AICI secțiunea Premium.

2Performant

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *