Kerry a fost gazda primului Seminar Bakery dedicat industriei de panificație din Estul Europei

Kerry, liderul mondial în producția de ingrediente pentru industria alimentară și de băuturi, este furnizorul de soluții pentru optimizarea gustului și profilului nutrițional cu multiple aplicații în diverse categorii de produse precum: panificație, dulciuri, lactate, carne, fructe de mare, snacks-uri și băuturi. Unele dintre cele mai cunoscute mărci de produse alimentare, băuturi și farma din lume beneficiază de expertiza, cunoștințele și know-how-ul Kerry.

Ieri, 23 mai 2018, compania Kerry a organizat, la București, seminarul intitulat Meeting consumer demand for better bakery in a changing regulatory environment, un eveniment unic, cu rol educațional, conceput pentru un grup de 40 de reprezentanți ai unor mari companii de panificație din Europa de Est, inclusiv România.

A fost primul eveniment de acest fel dintr-o serie ce va continua.

Kerry

Acest tip de seminar este o ocazie foarte bună pentru noi de a discuta cu clienții noștri principalele problemele care ne modelează viitorul în industrie, tendințele cheie și provocările majore cu care ne confruntăm. Obiectivul nostru este de a împărtăși cu producătorii de panificație cunoștințele tehnice și noile reglementări din domeniu, în vederea informării asupra inovațiilor în ceea ce privește optimizarea gustului și profilului nutrițiv produselor de panificație.

În plus, participanții își împărtășesc propria experiență de piață și își propun reciproc soluții, chiar dacă unii dintre aceștia provin din aceeași industrie și sunt concurenți, creând astfel o comunitate solidă care își împărtășește interesul comun.

Ne-am propus să facem acest lucru într-un mod interactiv, imparțial, cu prezentări care stimulează gândirea și cu demonstrații în aplicații. Suntem norocoși că printre participanți s-au numarat și reprezentanți ai Kerry Health & Nutrition Institute, ai companiei Mintel dar și colegi de la Kerry din echipele de reglementare și aplicații tehnice, pentru a face evenimentul atât informativ, cât și practic,” a declarat Bill Sheridan, Director Strategic Marketing Kerry Europe & Rusia.

Cu accent pe categoria “Fine Bakery”, seminarul s-a axat pe următoarele subiecte:

<> Consumer trends and the challenges they bring for bakery innovation in Eastern Europe

<> The changing regulatory environment, and its implications for bakery manufacturers

<> Understanding consumer demand for nutritionally optimised bakery goods.

<> How to achieve a ‘cleaner label’ for long-life bakery products.

<> Improving the nutritional profile of baked goods without compromising the taste

În plus, o selecție largă de produse de panificație inovatoare din diferite țări, care înglobează noi tehnologii și ingrediente în curs de aplicare, a fost disponibilă tuturor participanților pentru degustare și discuții.

Seminarul de panificație din București a fost primul eveniment organizat de Kerry nu numai în România, ci și în regiunea extinsă a Europei de Est. Acesta va fi, probabil, urmat, în viitor, cu evenimente similare dar pentru alte categorii de produse alimentare și băuturi.

“Este un eveniment unic pentru un grup relativ mic și variat de jucători din industrie – ne-am dorit să fie un eveniment mic, astfel încât participanții să interacționeze între ei. Am început cu panificația, deoarece este o industrie foarte interesantă, cu mult potențial, dar și cu multe provocări.

Iar feedback-ul primit de la participanți, după seminar, a fost foarte pozitiv si extrem de încurajator. Cel mai important, ne-au spus că au învățat multe lucruri.

Vom continua să găzduim evenimente similare care implică companii și din alte categorii de produse cum ar fi lactate (inclusiv înghețată), supe și sosuri, snaks-uri, dulciuri și băuturi (alcoolice și nealcoolice). România face parte dintr-o regiune din Europa cu o foarte rapidă creștere si cu mare potențial “, a spus Bill Sheridan.

Reprezentanța Kerry de la București coordonează 20 de țari europene

“Kerry este prezent in Estul Europei din 2009, iar din 2017 reprezentanța din România coordonează 20 de țări din Europa Centrală și de Est, inclusiv țările Baltice, Grecia și Israel. Kerry oferă soluții pentru industria alimentară, care le permit clienților să lanseze produse alimentare și băuturi inovatoare pentru consumatori, cu gust și profiluri nutriționale adaptate fiecarei regiuni in parte.

Echipa Kerry are o abordare holistica în procesul de inovatie, tinand cont de tendintele si specificitatea pietei, reglementarile legale in vigoare, dar si de provocarile tehnice,” a declarat Valentin Tone, Sales Director Kerry Eastern Europe.

Kerry

Din 1972, Kerry a ajutat la formarea și dezvoltarea industriei alimentare globale cu inovații pentru a ajuta consumatorii să trăiască mai bine, să se simtă mai bine și să mănânce mai bine.

De la o companie mică de produse lactate din sud-vestul Irlandei până la o multinațională globală în mai puțin de 40 de ani, Kerry este astăzi lider mondial în industria alimentară, băuturilor și farma, cu 23.000 de angajați și peste 100 de centre de inovare și producție pe 6 continente.

Mai multe informatii pe www.kerry.com.

Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *