Producătorul autohton de dezinfectanți sub brandul Klintensiv continuă procesul de extindere în retail

Pro Integrator, producătorul autohton de dezinfectanți profesionali pentru unități sanitare, HoReCa, Facility Management sau industria alimentară, sub brandul Klintensiv, dar și de produse pentru consumatorii casnici, sub brandul Davera, continuă procesul de extindere în retail. Pro Integrator, o companie cu capital privat 100% românesc, este printre puţinii producători locali de dezinfectanţi profesionali cu o concentrație de alcool de 85%.

Despre principalele provocări, venite în contextul economic și social care s-a schimbat profund în ultimele trei luni, și despre cele mai importante atu-uri ale companiei, am stat de vorbă cu Cristian Stanciu, director general Pro Integrator.

Klintensiv

Ce reprezintă Klintensiv și în ce domenii este utilizat?

Începând din anul 2015 compania Pro Integrator s-a axat pe producţia și comercializarea produselor de curăţare și a dezinfectanţilor profesionali, adresându-se în special unităţilor medicale publice și private din România, instituţiilor administraţiei publice și companiilor din HoReCa, Facility management, industria alimentară; în ultima perioadă ne-am adresat și consumatorilor casnici, producând noi soluţii profesionale de curăţare și dezinfecţie, adaptate nevoilor din prezent. Producem cu responsabilitate, în România.

Având în vedere obiectul de activitate, cum aţi parcurs perioada pandemiei?

Viaţa ni s-a schimbat mult în ultimele luni, iar siguranţa a devenit indispensabilă pentru toate persoanele și companiile. Cred că următorii ani vor fi caracterizaţi de schimbarea multor modele de business, în paralel cu schimbarea comportamentelor individuale. În perioada pandemiei compania noastră și-a intensificat activitatea, oferind soluţii dezinfectante atât instituţiilor din prima linie de luptă împotriva Covid, cât și afacerilor care au rămas active în acest interval de timp.

Pe lângă clienţii noștri de dinainte de apariţia crizei (spitale și instituţii ale administraţiei publice) au apărut cereri masive din partea companiilor și a persoanelor fizice, în special prin intermediul magazinului online www.klintensiv.com. Fiind specializaţi în producţia de substanţe dezinfectante pentru uz medical, care trebuie să respecte standarde ridicate de calitate, cererea a fost cu atât mai intensă. Bineînţeles, panica momentului și lipsa stocurilor suficiente de astfel de produse au avut și ele un rol major în creșterea bruscă a cererii manifestate.

Aprovizionarea cu soluţii de curăţare și dezinfecţie a spitalelor și unităţilor medicale în perioada pandemiei a devenit însă prioritatea numărul unu a companiei Pro Integrator, reprezentând însă și o provocare. Prin gamele de produse Klintensiv (dezinfectanţi profesionali) și Davera (produse de curăţenie), am conferit tuturor clienţilor noștri protecţie și siguranţă la locul de muncă și acasă.

Mai exact care au fost aceste provocări și cum au influențat ele compania în această perioadă?

În primul rând a fost o provocare majoră la nivel logistic: imposibilitatea procurării în timp util a materiilor prime, transportul acestora și, nu în ultimul rând, creșterea accentuată a preţurilor de achiziţie. Ulterior provocarea s-a manifestat la nivelul capacităţii de producţie (producţie și îmbuteliere), urmând apoi capacitatea de livrare, în contextul primirii unor comenzi de valori mici sau medii într-un interval de timp foarte scurt.

Dar, poate cel mai important, a fost presiunea la nivelul alocării producţiei realizate. Deși am avut oportunităţi foarte tentante de a urma trendul pieţei de a vinde la preţuri oportuniste, am rămas fideli unei valori primare a companiei – responsabilitatea.

Drept urmare, am decis să acoperim în principal cererea venită din partea entităţilor cu cea mai mare nevoie de dezinfectanţi, spitalele și instituţiile publice, în detrimentul profitabilităţii și asumandu-ne un impact negativ la nivel de brand, generat de imposibilitatea livrării produselor solicitate de catre celelalte categorii de beneficiari. Am fost obligaţi să închidem magazinul online, nemaipreluând comenzi și încercând să onorăm comenzile primite din partea persoanelor fizice sau companiilor mici în măsura stocurilor disponibile.

Printre puţinii producători locali de dezinfectanţi profesionali cu o concentrație de alcool de 85%

În acest interval de timp compania a reușit să își extindă capacitatea de producţie, prin achiziţia de utilaje noi, angajări suplimentare și lucrul în mai multe schimburi. Mai mult, am adăugat în ofertă produse noi și dozaje adaptate consumului casnic (recipiente de dezinfectanţi de buzunar) – inclusiv în variantele de produs de eficiență crescută; la momentul actual suntem printre puţinii producători locali, dacă nu chiar singurul, de dezinfectanţi profesionali cu o concentrație de alcool de 85%.

Extinderea producţiei la fabrica din Bragadiru, judeţul Ilfov s-a produs într-o perioadă în care afacerile românești au trecut prin prima stare de urgenţă pe timp de pace, restricţiile de circulaţie și teama angajaţilor de o posibilă infectare reprezentând și ele provocări suplimentare. Un focar de infecţie în fabrică ar fi periclitat întreaga producţie, cu implicaţii majore asupra celor care contau pe dezinfectanţii profesionali produși de noi.

În prezent, piaţa, cel puţin cea de B2C, este deservită de un număr mare de companii. Prin ce se diferenţiază compania dumneavoastră de ceilalţi producători locali sau importatori?

Prin caracterul profesional al produselor noastre, gama largă de produse de curățare și dezinfecție și prin efortul indelungat de cercetare-dezvoltare, cuplat cu preocuparea pentru furnizarea unor soluții eficiente pentru clienții noștri. Și când spun soluţii nu mă refer la conţinutul recipientelor, pentru că aici avem un set de standarde de calitate și eficiență îndelung probate, încă de dinainte de perioada pandemiei, prin avize de specialitate, analize de laborator, controale de la autorităţile competente în domeniul produselor biocide.

Noi vedem produsele noastre ca pe un mijloc de a oferi un mediu de lucru sigur pentru angajaţii și clienţii companiilor care le achiziţionează. Dar nu ne oprim aici, pentru că oricât de performant ar fi un produs obiectivul final al clientului este atins doar dacă sunt respectate o serie de proceduri absolut obligatorii – modul în care se face aplicarea, frecvenţa de utilizare în funcţie de specificul activităţii, tipologia produselor recomandate, procedurile de lucru complementare cu utilizarea produselor noastre, toate aceste lucruri sunt atent urmărite și adresate prin documente tehnice și ghiduri de bune practici în care investim eforturi semnificative.

Klintensiv utilizează materii prime de înaltă calitate

De asemenea, Klintensiv utilizează materii prime de înaltă calitate, furnizate de companii cu prestigiu din Uniunea Europeană. Am standardizat întregul proces de producţie conform ISO 9001, ISO 14001 ȘI OHSAS 18001 și la nivel de game am dezvoltat cinci categorii de produse în funcţie de domeniul lor de aplicare:

– produse profesionale de dezinfecţie pentru mâini și tegumente
– produse de dezinfecţie pentru suprafețe și pavimente– dezinfectanţi profesionali pentru echipamente și instrumente medicale
– dezinfectanţi pentru microaeroflora
– dezinfectanţi pentru uz veterinar și industrial.

Klintensiv, prezență în retail

Până în prezent, compania Pro Integrator a încheiat o serie de parteneriate cu marii retaileri, iar produsele sale profesionale, care erau disponibile până nu demult exclusiv în mediile cu standarde de sanitaţie stricte, încep să se găsească și pe rafturile marilor supermaketuri și în farmacii.

Procesul de listare și în alte rețele de magazine este în curs de desfășurare.

În încheiere, cum vedeţi viitorul acestui sector de activitate? 

Provocator și fluctuant, pe un trend ascendent: cu un nivel al cererii puternic corelat cu evoluția pandemiei/epidemiilor la nivel global/național, influențat de ritmul de aliniere la media europeană în privința comportamentului de utilizare a dezinfectanților – contrabalansat de un nivel al ofertei direct dependent de strictețea organismelor de reglementare și control, precum și de capacitatea companiilor furnizor de a asigura in mod constant calitate fără compromisuri, fără ruperi de stocuri, la prețuri competitive (maturizarea ofertei).

Pro Integrator – Klintensiv

Pro Integrator, o companie cu capital privat 100% românesc, a fost înființată în anul 2015 și are o unitate de producție situată în Bragadiru, județul Ilfov. Compania este specializată în producerea și comercializarea de dezinfectanți profesionali pentru operatori publici si privați din sistemul sanitar, precum și de substanțe de dezinfectare si curățare pentru uz casnic și industrial.

Contact: www.klintensiv.ro, Marius Viju – director comercial Pro Integrator/ e-mail: mviju@prointegrator.ro/ telefon: +40 722 312 678.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Publicația retail-FMCG.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

2Performant

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *