Kraft Foods da in judecata Starbucks

Kraft Foods Inc a anuntat ieri pe site-ul companiei ca s-a adresat Judecatoriei din Southern District, New York, Statele Unite, impotriva Companiei Starbucks Coffee pentru incalcarea termenilor acordului prin care Kraft Foods comercializa cafeaua Starbucks in piata de retail.

Starbucks incearca sa puna capat parteneriatului strategic, intr-un mod unilateral, parteneriat care ofera drepturi exclusive companiei Kraft Foods asupra vanzarii, marketingului si distributiei cafelei prajite si macinate de Starbucks in piata de retail. Cei de la Kraft Foods incerca sa solicite o interdictie in acest sens, pentru a opri compania Starbucks sa actioneze ca si cum contractul ar fi fost reziliat, avand in vedere faptul ca intelegerea dintre cele doua companii inca este in vigoare.

Marc Firestone, Vice Presedintele – Corporate and Legal Affairs and General Counsel, a declarat ca: „Starbucks procedeaza cu o indiferenta flagranta fata de termenii contractului si foloseste practici neobisnuite in afaceri. In loc sa se foloseasca de drepturile oferite de contract pentru a-si cumpara inapoi afacerea, cei de la Starbucks au ales o strategie foarte agresiva care discrediteaza public realizarile Kraft Foods, interfereaza in relatile cu clientii Kraft Foods si reprezinta o amenintare serioasa pentru Kraft.”

Contractul dintre cele doua companii se reinnoieste automat pe perioade succesive de 10 ani, neavand nici o data de expirare; singura exceptie in care contractul nu s-ar mai reinnoi ar fi daca ar exista o reziliere valida a contractului. Companiile au convenit un aranjament simplu prin care Starbucks ar putea sa preia inapoi afacrea in scopul urmariri unui alt aranjament. In cazul in care Starbucks doreste rezilierea contractului, trebuie sa acorde suficient timp companiei Kraft Foods pentru a executa o tranzitie ordonata si deasemenea trebuie sa acorde companiei KraftFoods o compensatie pentru plusul de valoare adus afacerii pe piata, in cele mai multe cazuri, aceasta fiind o prima in valoare de pana la 35%.

Firestone a mai declarat ca: „Motivul solicitarii acestei cereri catre Judecatorie este natura actiunilor extreme intreprinse de Starbucks. Acestia ignora total incercarile celor de la Kraft in ai face sa onoreze termenii contractului semnat si demonstreaza indiferenta fata de potentialul prejudiciu adus companiei Kraft. A devenit foarte clar ca urmatorul nostru pas a fost sa apelam la instanta pentru protejarea intereselelor companiei si actionarilor acesteia”.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *