Next_Capitall

Kraft Foods vrea sa mute o parte din afacerile Cadbury din Marea Britanie in Elvetia

Noii proprietari ai companiei Cadbury, Compania americana Kraft Foods, intentioneaza sa mute o parte din afacerile companiei in Elvetia, miscare care va provoca pentru Guvernul Britanic pierderea a milioane de lire sterline provenite din impozit, conform The Telegraph.

Kraft Foods, gigantul din industria alimentara a Statelor Unite, a preluat controlul companiei britanice, vechi de 186 de ani, la începutul acestui an printr-o tranzactie in valoare de 11 miliarde lire sterline si intentioneaza sa mute unele divizii cheie ale afacerii din Birmingham la sediul European din Zurich.

Noua structura de afaceri a companiei Cadbury ar reduce considerabil valoarea impozitelor pe profit fata de cele din Marea Britanie. Anul trecut Cadbury a platit taxe si impozite in valoare de peste 200 de milioane lire sterline. Fiind considerata inca de la bun inceput controversata, mutare nu face decat sa intarate furia fata de tacticile folosite de marile corporatii pentru a evita plata impozitelor in Marea Britanie.

Kraft Foods a sustinut ca aceasta reorganizare, care nu va avea nici un impact semnificativ asupra angajatiilor din Marea Britanie, ar ajuta compania Cadbury sa se integreze in modelul lor de afaceri european deja existent.

Un purtator de cuvant al Kraft, a declarat: „Din 2006 am inceput implementarea modelului nostru european care implica o societate de tip holding cu sediul in Zurich, alaturi de companiile locale de pe pietele tarilor respective. Reorganizarea ne-a dat sansa sa ne focusam mai mult pe brandurile prioritare si acest lucru ne-a ajutat sa crestem mai repede. Incercam sa integram si compania Cadbury in acest model. Acest lucru implica transferul anumitor functii in Elveţia, desi majoritatea vor ramane in Marea Britanie.”

Kraft Foods intentioneaza sa finalizeze modificarile aduse companiei Cadbury anul viitor.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,075 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » FMCG » Producatori » Kraft Foods vrea sa mute o parte din afacerile Cadbury din Marea Britanie in Elvetia

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: