Next_Capitall

Lactalis, cel mai mare producător mondial de lactate, cumpără Albalact

Lactalis, cel mai mare producător mondial de produse lactate, intenționează să inițieze o ofertă publică de preluare voluntară având drept obiect 100% din acțiunile deținute de acționarii Albalact, cel mai mare producător de lactate din România. 

AlbalactLactalis a încheiat un contract cu Acționarii Vânzători care dețin cumulat 70,3% din capitalul social al Albalact – unul dintre liderii pieței de lactate din România – având drept obiect dobândirea tuturor acțiunilor deținute de Acționarii Vânzători.

Acest contract prevede condiții precedente uzuale de finalizare a tranzacției, incluzând dar fără a se limita la, aprobarea Consiliului Concurenței din România și lipsa oricărei schimbări negative semnificative, astfel cum a fost agreat contractual de către părți. Sub rezerva îndeplinirii acestor condiții precedente, Lactalis intenționează să inițieze o ofertă publică de preluare voluntară având drept obiect 100% din acțiunile deținute de acționarii Albalact, primind angajamente ferme din partea Acționarilor Vânzători de a subscrie toate acțiunile pe care le dețin în oferta de preluare.

Săptămâna reducerilor nebune la Flanco: 22 – 30 ianuarie

Prețul pe acțiune va fi determinat prin deducerea din suma de 407,3 milioane RON a datoriei nete ajustate, definită contractual, prin referință la ultima zi a lunii imediat anterioare lunii în care condițiile precedente au fost îndeplinite (datoria netă ajustată include datoria financiară minus numerar și echivalente în numerar, precum și provizioane și alte elemente similare datoriilor și orice prejudiciu suferit de Albalact în afara cursului obișnuit al activității, ajustări rezultate din normalizarea capitalului circulant net, astfel cum s-a agreat între Acționarii Vânzători și Lactalis) împărțită la un număr de 636.366.282 acțiuni (determinat ca numărul total de 652.708.867 de acțiuni minus acțiunile proprii cu excepţia celor scadente în cadrul Programului de Remunerare a Angajaților).

Prețul final pe acțiune în cadrul ofertei publice de preluare va fi calculat numai după îndeplinirea condițiilor precedente, cu puţin timp înainte de depunerea documentației aferente ofertei de preluare. Inițierea ofertei de preluare şi preţul din cadrul ofertei de preluare sunt supuse în continuare obținerii tuturor aprobărilor relevante din partea Autorității de Supraveghere Financiară din România.

Exclusiv în scop exemplificativ și în baza unei datorii nete ajustate de 118,2 milioane RON la data de 30 septembrie 2015, din formula de calcul ar reieși un preț per acțiune de 0,4543 RON. Prețul exemplificativ de 0,4543 RON per acțiune include o primă de aproximativ 37% la prețul de închidere de tranzacționare pe Bursa de Valori București la data de 27 ianuarie 2016. Acest calcul se bazează pe date financiare istorice ale Albalact și nimeni nu își poate întemeia în nici un fel decizia de a investi sau orice altă decizie în legătură cu acțiunile Albalact pe un astfel de calcul.

Având în vedere condițiile precedente din contractul dintre Acționarii Vânzători și Lactalis și cerința de a determina prețul la o dată ulterioară, nu există certitudine că acest contract va fi implementat sau că va fi implementat la prețul prevăzut în exemplul de mai sus.

Albalact – Alba Iulia este cea mai mare societate cu capital majoritar local în industria laptelui. Înființată în 1971, Albalact a fost transformată în societate pe acțiuni în anul 1990 și privatizată în 1999. Albalact are acționariat majoritar român, iar acțiunile emise de Albalact sunt admise la tranzacționare la categoria standard a Bursei de Valori București. Albalact deține 99,01% din acțiunile Rarăul Câmpulung Moldovenesc și 100% din societatea de logistică Albalact Logistic SRL, având peste 1.000 angajați în toate cele trei entități. Albalact comercializează produse proaspete, pasteurizate și UHT sub brandurile Zuzu, Fulga, Rarăul, Albalact și Poiana Florilor.

Lactalis este lider la nivel mondial în industria procesării laptelui, deținând multe branduri internaționale de succes precum „President”, „Parmalat”, „Galbani”. Grupul angajează în prezent 75,000 de persoane și deține peste 200 de fabrici localizate în 43 de țări la nivel mondial.

În 2015, Grupul Lactalis a avut o cifră de afaceri de 17 miliarde €.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,080 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » FMCG » Producatori » Lactalis, cel mai mare producător mondial de lactate, cumpără Albalact
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

 1. […] Lactalis, cel mai mare producător mondial de lactate, cumpără Albalact […]

  Răspunde
 2. […] Piaţa de fuziuni şi achiziţii din România a fost de peste 3 miliarde de euro anul trecut, în creştere cu 160% faţă de 2014, şi a trecut de 3 miliarde de euro, potrivit unei analize a PwC Romania. 2016 a început promiţător, după ce au fost anunţate mai multe tranzacţii printre care vânzarea Albalact. […]

  Răspunde
 3. […] luna ianuarie 2016, Lactalis, cel mai mare producător mondial de produse lactate, a inițiate o ofertă publică de preluare voluntară având drept obiect 100% din acțiunile deținute de acționarii Albalact, […]

  Răspunde
 4. […] acționarii majoritari care dețin cumulat 70,3% din capitalul social al Albalact au încheiat un contract cu compania Lactalis pentru dobândirea de către Lactalis a tuturor acțiunilor deținute de […]

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: