Next_Capitall

Lactalis lansează o ofertă de preluare integrală a Parmalat

Groupul Lactalis, producătorul francez de lactate, a anunţat ieri că a lansat o ofertă de 3.4 mliarde de euro pentru  a achiziţiona şi restul acţiunilor companiei Parmalat, cel mai mare producător italian de lactate şi una din marcile cele mai cunoscute, conform Financial Times.

Lactalis, care deţine deja 29% din Parmalat, va oferi 2.60 euro per acţiune şi o primă de 12,5 la sută la preţul de închidere din 21 aprilie.

Lactalis a devenit cel mai mare acţionar al Parmalat luna trecută, dupa ce a încheiat un acord pentru a cumpara un trio de fonduri străine. La acea vreme, Lactalis a declarat ca a platit 2.80 euro per acţiune pentru un procent de 15.3 %, bazându-se pe cei 11.4 % deja achiziţionaţi.

Compania franceză s-a confruntat cu o furtună de critici din partea mass-mediei italiane şi a politicienilor vis-a-vis de această preluare, iar cabinetul italian şi-a exprimat punctul de vedere conform caruia ar trebui privită cu mare atenţie înstrăinarea unor companii italiene pe care le consideră că sunt de importanţă strategică.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,074 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » FMCG » Producatori » Lactalis lansează o ofertă de preluare integrală a Parmalat
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: