Lay’s lansează Academia Lay’s, un program adresat viitorilor fermieri

Lay’s, marca de chipsuri nr 1 în lume*, anunţă în premieră în România lansarea programului Academia Lay’s, în parteneriat cu Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti (USAMVB). Programul este un concept 100% local, adresat studenţilor din facultăţile de profil și conceput ca o platformă educațională de specializare în cultura cartofului pentru chips.

Lay'sÎn prima ediţie a programului s-au înscris 39 de studenţi din anii II şi III de studiu şi masteranzi din anul I de la facultăţile de Horticultură, Agricultură şi Biotehnologie, care, începând cu 15 aprilie, vor participa la cursurile academiei. Programul se va desfăşura pe o perioadă de 9 luni şi se va finaliza cu un program de trainee plătit în departamentul de Agro al PepsiCo, ce va fi oferit celor mai activi și ingenioși trei participanţi.

„Prin organizarea Academiei Lay’s, ne propunem să creăm o platformă de pregătire aplicată pentru studenţi, oferindu-le acces la resurse importante atât teoretice, cât şi practice. Am plecat de la contextul actual al agriculturii în Europa, în care mai mult de o treime din fermieri are peste 65 de ani, adică este aproape de vârsta pensionării, iar mai puţin de 5% din agricultori au sub 35 de ani. Această tendinţă ne indică faptul că piaţa are nevoie de resurse tinere, iar viitorii specialişti trebuie să beneficieze de o pregătire practică şi teoretică aprofundată pentru preluarea businessurilor sustenabile. Astfel, având în vedere colaborarea tradițională pe care o avem cu fermierii români, dorim să ne implicăm şi să contribuim la dezvoltarea specialiştilor în agricultură, folosindu-ne resursele și experienţa solidă acumulată la nivel local”, a declarat Alexandra Lupaşcu, Agro Specialist PepsiCo.

„Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, una dintre cele mai importante instituţii de învăţământ din România, încurajează proiectele extracurriculare ale studenților, care le dezvoltă cunoștințele și pregătirea practică. Academia Lay’s este un program îndrăzneţ, pe care îl susţinem şi promovăm cu încredere mai ales că este organizat de o companie cu experienţă la nivel internaţional”, a declarat Prof. Univ. Răzvan Teodorescu, prorector USAMVB.

Academia Lay’s se va desfăşura în două etape: un modul de seminarii teoretice, adresat tuturor studenților care se înscriu în program, în echipe de câte 3, urmat de o etapă practică ce include trei workshop-uri la o fermă de cartofi parteneră Lay’s România.

Pe parcursul modulului teoretic, studenţii îşi vor dezvolta cunoştinţele despre cultura şi prelucrarea cartofului, cu accent pe nevoile și provocările specifice cartofului pentru chips.

Ulterior, fiecare echipă va dezvolta un proiect inovator despre controlul Phytoplasmei – Stolburului în cultura de cartofi, o adevărată provocare pentru cercetătorii în domeniu. În urma proiectelor vor fi alese cele mai bune 5 echipe, în total 15 studenți care vor merge mai departe în etapa practică. Aceștia vor avea oportunitatea de a vizita o fermă de cartofi PepsiCo, pentru a înţelege modelul de funcţionare şi oportunităţile de dezvoltare. La finalul programului vor fi selectaţi cei mai activi trei studenţi, răsplătiți cu un program de trainee plătit în departamentul de Agro al companiei, pe o perioadă de trei luni: septembrie – noiembrie 2016.

Compania PepsiCo are o tradiţie îndelungată în colaborarea cu fermierii români, de la care se aprovizionează pentru producţia chipsurilor de cartofi. În România, compania colaborează cu 21 de ferme de cartofi, iar la nivel european, ingredientele pentru produsele PepsiCo provin de la peste 2.500 de fermieri din 30 de ţări. În 2015, aproximativ 20.000 de tone de cartofi au fost recoltaţi în România pentru fabrica de chipsuri Lay’s, comparativ cu 4.000 de tone în 2005. PepsiCo oferă sprijin financiar şi consiliere din partea specialiştilor în agricultură în proiectele de modernizare a fermelor, pentru obţinerea unor recolte de cartofi de calitate.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,053 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » FMCG » Lay’s lansează Academia Lay’s, un program adresat viitorilor fermieri
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

  1. […] Lay’s lansează Academia Lay’s, un program adresat viitorilor fermieri […]

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: