Grupul LEGO lansează LEGO Colosseum, cel mai mare set de cărămizi din istoria brandului 

Începând de azi, 27 noiembrie 2020, fanii LEGO vor putea să aducă în casele lor o părticică de istorie, recreând obiectivul emblematic al Romei cu impresionantul set LEGO Colosseum. Cu 9.036 de piese, LEGO Colosseum este cel mai mare set de cărămizi LEGO lansat până acum (record anterior deținut de LEGO Star Wars™ Millennium Falcon) fiind special creat astfel încât să reflecte arhitectura incredibilă a amfiteatrului Roman original. 

LEGO Colosseum

Fanii LEGO și pasionații de istorie vor putea aduce istoria italiană chiar în propria sufragerie, întrucât acest set reprezintă o reproducere autentică din cărămizi LEGO a impunătorului Coloseum – cu o suită de detalii realiste.

LEGO Colosseum include o reproducere a celor trei etaje distincte ale Coloseumului, cu coloane din ordinele Doric, Ionic și Corintic. Aceste coloane au fost recreate fidel în formă de cărămizi LEGO, folosind o suită de tehnici creative de construire, inclusiv volute decorative, recreate prin recolorarea unui element LEGO pentru role, întors invers, pentru un aspect autentic.

Fiecare detaliu din setul LEGO Colosseum a fost atent creat pentru a reda în totalitate măiestria Coloseumului – incluzând chiar și 80 de arcade în zona spectatorilor (același număr ca originalul) și trei nuanțe de culori pentru a replica diversele coloane și sugera trecerea timpului pentru obiectivul de aproape 2000 de ani.

Experiența de construcție similară procesului original

Experiența de construcție a fost creată astfel încât să fie similară procesului original, arena de lemn LEGO fiind ultimul element plasat, așa cum a fost în anii 1990. Setul reprezintă o adevărată provocare, devenind totodată centrul atenției în orice încăpere s-ar afla. LEGO Coloseum are o bază ovală, care permite acestui set  să fie privit din orice unghi, dintr-o perspectivă de 360º.

Fanii pot alege partea pe care doresc să o expună – fie că este vorba despre partea de sud, distrusă de varii cutremure și dezastre naturale de-a lungul timpului, sau zidul de nord, care este mai puțin afectat. Coloseumul dispune de Arcuri, care au fost recreate cu ajutorul detaliilor cărămizilor LEGO, permițând o perspectivă a centrului Coloseumului din exterior, similară amfiteatrului original.

Rok Zgalin Kobe, designerul setului LEGO Colosseum:

„Una dintre cele mai mari provocări și totodată cel mai important aspect a constat în replicarea grandorii monumentului în formă LEGO. Am simțit că modelul LEGO ar trebui să evidențieze un aspect architectural special al originalului – rândurile de coloane de diferite stiluri, care susțin arcurile.

În acest scop, modelul a fost construit folosind un efect de exagerare vertical. Secțiunea transvervală este așadar mult mai înclinată decât în cazul originalului. Sperăm că utilizatorii vor fi inspirați să afle mai multe despre original prin intermediul acestei experiențe cu modelul LEGO.” 

Date tehnice LEGO Colosseum

LEGO Colosseum are o înălțime de peste 27cm, lățime 52cm și adâncime 59cm, fiind un element central spectaculos în orice colecție de cărămizi LEGO. Setul are 9,036 piese și costă 2.499 lei.

LEGO Colosseum va fi disponibil pe www.LEGO.com și în magazinele de retail partenere LEGO începând cu 27 noiembrie 2020.

LEGO

Misiunea Grupului LEGO este de a inspira și dezvolta constructorii de mâine, prin joacă și învățare creativă. LEGO System in Play, ce are la bază cărămizile LEGO® le permite copiilor și fanilor de orice vârstă,  să construiască și să reconstruiască orice își pot imagina.

Grupul LEGO® a fost fondat în Billund, Danemarca în 1932 de Ole Kirk Kristiansen. Numele este derivat din două cuvinte daneze, LEg GOdt, cu semnificația „Joacă bine”. Astăzi, Grupul LEGO continuă să fie o companie de familie, cu sediul central în Billund. Produsele LEGO sunt comercializate în peste 140 de țări din întreaga lume. Mai multe informații pe www.LEGO.com.

LEGO, logo-ul LEGO, minifigurinele, DUPLO BIONICLE, LEGENDS OF CHIMA, DIMENSIONS,  logo-ul FRIENDS, logo-ul MINIFIGURES, MINDSTORMS, MIXELS, NINJAGO și NEXO KNIGHTS sunt mărci înregistrate ale Grupului LEGO. ©2020 The LEGO Group.


Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

Fii primul care află cele mai proaspete ştiri din #retail-ul alimentar, industria #FMCG#eCommerce#FoodService și #servicii dedicate retailului, știri pe care le vei putea primi gratuit, direct pe adresa ta de e-mail,

Abonează-te gratuit la newsletter

Publicația retail-FMCG.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

retail-FMCG.ro a lansat platforma online B2B Meetings, locul de întâlnire al cererii cu oferta de echipamente, tehnologii și servicii pentru retail. B2B Meetings conectează companiile de retail cu potențialii furnizori de servicii pentru retail

Înregistrare

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *