Mascuta_Vesela_Nou

Majorarea TVA ar putea afecta retailerii din Cehia

Unificarea planificată a TVA -ului la o rată de 20%, asupra căreia a convenit de curând guvernul ceh de coaliţie, va avea un impact negativ asupra vânzărilor retailerilor din Cehia.

Conform declaraţiei oferite de către Zdenek Juracka, preşedintele Asociaţiei Comerţului şi Turismului, pentru CTK, creşterea TVA-ului pentru produsele alimentare se va reflecta asupra preţurilor de consum, rezultând în scăderea vânzărilor în retail. Potrivit acestuia, retailerii nu vor fi capabili să amortizeze majorarea prin reducerea marjelor, deoarece în prezent marjele reprezintă doar 1% din vânzarea de alimente din Cehia.

Unificarea TVA priveşte, de asemenea, produsele alimentare, care în prezent fac obiectul unei reduceri de 10%. Prin urmare, unificarea reprezintă o posibilă creştere de 10 puncte procentuale.

Cu toate acestea, anumite produse de bază vor fi excluse de sub incidenţa noii legi, continuând să fie supuse ratei TVA de 10%. Aceasta se aplică unui grup strict definit de produse alimentare, incluzând lapte, pâine, cartofi, legume crude, peşte neprocesat, lapte pentru sugari şi produsele alimentare destinate bolnavilor de diabet şi celor cu deficienţe metabolice.

Guvernul plănuise iniţial introducerea schimbării în ianuarie 2012. Cu toate acestea, se zvoneşte că majorarea va avea loc în al patrulea trimestru din 2011 pentru a acoperi cheltuielile de reformare a sistemului de pensii.

Sursa: PMR

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,094 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Retail international » Majorarea TVA ar putea afecta retailerii din Cehia
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: