Preţurile alimentelor au scăzut, în decembrie 2015 faţă de decembrie 2014, cu 6,2%, însă cartofii s-au scumpit cu peste 20%, în timp ce tarifele produselor nealimentare au crescut cu 1,95%, conform datelor furnizate de INS (Institutului Naţional de Statistică).
Din categoria mărfurilor alimentare, s-au mai scumpit, anul trecut, legumele şi conservele din legume, cu 7,62%, şi fructele proaspete, cu 2,95%. Însă, majoritatea produselor alimentare s-au ieftinit în 2015, cele mai mari scăderi de preţuri înregistrându-se la mălai, cu 12,68%, la laptele de vacă, cu 11,73%, la conserve din carne, cu 11,33%, şi la unt, cu 11,07%.
Credit foto: Shutterstock
Smart TV-uri compatibile Netflix
În privinţa produselor nealimentare, ieftiniri s-au constatat la medicamente, cu 3,9%, la articole medicale, cu 3,77%, şi la combustibili, cu 2,44%. În schimb, în afară de utilităţi, s-au mai scumpit tutunul şi ţigările, cu 6,17%, confecţiile, cu 2,35%, şi încălţămintea, cu 2,31%.
În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.
Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.
Pingback: Sinteza săptămânii 11 - 15 ianuarie 2015