Managis Bio şi-a propus să dea un refresh categoriei de produse bio

Compania clujeană Managis Bio, importatorul de produse bio şi alimente pentru adulţi şi copii, de alimente dietetice bio fără aditivi şi de produse bio fără gluten, şi-a propus să dea un refresh acestei categorii cu ajutorul unui concept simplu şi eficient prin intermediul căruia aduce mai aproape produsul de consumatorii doritori de un stil de viaţă sănătos.

Am întrebat-o pe Daniela Salomie, fondatorul companiei Managis Bio şi antreprenorul care îşi doreşte să schimbe percepţia consumatorilor asupra produselor bio, în ce constă acest concept?

Când vine vorba despre alimentație, ne dorim să le oferim celor dragi mâncăruri sănătoase. Produsele bio sunt mai hrănitoare decât produsele convenționale, datorită conţinutului bogat în vitamine, minerale şi antioxidanți. Calitatea lor este garantată deoarece sunt mult mai sever verificate, pe tot parcursul procesului de producție.

Într-o lume în care timpul se scurge mai repede decât ne-am dori, unde challenge-ul este să “ai” și să “fii”, compania Managis Bio îţi propune să experimentezi. Managis Bio își croiește viziunea de a inspira familiile și copiii să se reconecteze cu natura și cu energia sănătoasă. Astfel, aducem mai aproape de oameni produsul, căci tot clienți și consumatori li se spune în mediul professional, dar până la urmă sunt oameni și fiecare gust este perceput individual.”

Cum a luat fiinţă Managis Bio?

„Managis Bio a început ca un start-up în anul 2012, după o idee venită în timpul unui curs cu Doug Richard de la School for Start Up, un bine cunoscut mentor din SUA. Am avut şi mă bucur în continuare de sprijinul unor parteneri precum și a unui mentor cu experiență de business, suport important într-o piață de produse bio fragilă precum cea din România și, încet, an de an, mi-am impus să aduc doar produse de calitate, certificate ecologic și mai ales gustoase.

Un sector care are cerințe mari şi specifice este cel al alimentelor fără gluten. Ceea ce îmi doresc să transmit şi să se simtă este că mitul potrivit căruia “bio = scump” este legat doar de percepția costului, pentru că beneficiile sunt uriașe,” ne-a declarat Daniela Salomie.

Gama de produse

MOGLI a fost primul brand din portofoliul companiei Managis Bio, distribuitor unic în România al acestei game, certificate DEMETER. Gama de produse bio MOGLI acoperă nevoile nutriționale ale organismului uman, indiferent de vârstă acestuia, asigurând o mâncare calitativă și sănătoasă atât la micul dejun (cereale, musli, piureuri din fructe), cât și la gustarea dintre mesele principale (biscuiți, covrigei, inele uscate din mere, batoane, mix de fructe uscate). Gama Mogli mai conţine şi băuturi vitaminizante şi deserturi.

„Primul brand care ne-a impresionat prin povestea sa a fost MOGLI, care dincolo de povestea Disney – Cartea Junglei, este o afacere de familie din Berlin, care tratează cu respect oamenii și natura. Produsele MOGLI sunt fără zahăr rafinat, indulcirea realizându-se cu sirop de agave și zahăr de cocos, iar fructele sunt uscate fără CO2. Conceptul MOGLI este „Purity – Taste – To Go” (pur, gustos şi convenabil),” a precizat Daniela Salomie.

Ingredientele din produsele Mogli sunt cultivate în ferme certificate organic, fără conservanți chimici, fără zahăr, fără coloranți sau aditivi.

O altă gamă de produse din portofoliul Managis Bio este o gamă de produse 100% organice, certificate ecologic și fără gluten, originară din Belgia. Dincolo de afecțiunea gravă și care intr-adevar cere un control și un proces controlat și certificat, există produse care acum sunt la îndemână și pot fi consumate zilnic fără pericole. De aceea am pus la dispoziția consumatorilor 2 tipuri de produse:

Cerealele Porridge Turtle, la 450g, cu gluten și fără gluten, un terci în traducere liberă, ce aduce un omagiu ovăzului prin cele 6 tipuri de meniuri: cereale fără gluten cu superfructe (chia, goji, dude), cereale cu fibre (curmale, smochine, seminţe, făină orez), cereale cu semințe, cereale clasice cu şi fără gluten, cereale fără glunten cu bucăți de ciocolată.

Cremele tartinabile fără gluten – pateuri ecologice la borcane de 95g – brandul VeggieBel, un producător din Belgia, care a avut grijă ca rețetele să păstreze gustul de carne, doar că acestea sunt exlcusiv vegane și fără gluten,” a declarat Daniela Salomie.

Gama de mâncare pentru copii SESAME STREET, brand aparţinând companiei germane BRAND AND VISION GMBH, este o altă gamă distribuită exclusiv în România de compania clujeană Managis Bio, un brand de mâncare organică menit să aducă copiilor, pe lângă nutriţia zilnică, şi puţină distracţie.

„SESAME STREET este unul dintre cele mai cunoscute desene animate de marionete, acele păpuși care “vorbesc”și sfătuiesc copiii să mănânce biscuiții sănătoși. SESAME STREET conţine cereale și snack-uri fără zahăr, precum și piureuri de fructe și legume. Produsele sunt însoţite de diferite mascote ce aduc culoare şi diversitate gamei.

Gama de produse și sortimente SESAME STREET ajută mult şi alimentaţia bebelușilor. Combinațiile de legume care nu sunt accesibile tot timpul anului precum dovleacul, spanacul, ovăzul, orezul, portocalele, mărul, banana, zmeura sau afinile vin în ajutorul familiilor care pot alege pentru școală o gustare rapidă, precum și pentru deplasări în mașină,” a precizat Daniela Salomie.

Produsele de mai sus sunt disponibile in lanţul de magazine de specialitate Naturalia, în magazinul online eMAG.ro, în reţeaua de magazine Mega Image, în reţeaua de magazine specializată Bebetei precum şi in farmacii, procesul de listare şi în alte reţele fiind în curs de desfăşurare. De asemenea, produsele companiei Managis Bio sunt disponibile şi în propriul magazin online www.managisbio.ro.

Managis Bio – contact

Dipl. Ec. Daniela Salomie – daniela.salomie@managis.ro, tel: +40 724 350 013.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *