MARESI achiziționează compania ENIGMA Trading 2000, unul dintre principalii jucători din piața produselor de menaj din România

MARESI Austria GmbH, companie care face parte din grupul alimentar austriac VIVATIS, cu sediul la Viena, își extinde portofoliul de produse nealimentare și preia compania ENIGMA Trading 2000, în România, unul dintre principalii jucători din piața locală a produselor de menaj.

Maresi - Enigma Trading

Sub rezerva aprobării autorităților de concurență din România, MARESI Austria GmbH, una dintre cele mai importante companii austriece de distribuție de produse de marcă FMCG, va prelua 100 la sută din acțiunile ENIGMA Trading 2000. Confidențialitatea a fost convenită asupra condițiilor de cumpărare.

Fondată în 1994, ENIGMA Trading 2000, administrată de fondator, este o companie consacrată în Romania in sectorul nealimentar. Echipa ENIGMA a realizat majoritatea vânzărilor de 18,1 Milioane EUR (în anul 2022) cu propriile mărci (EPACK, ROPACK, SPOTEX și MADERO) în sectorul produselor de întreținere pentru casă.

Compania românească a obținut poziții de piață impresionante în categoriile de bureți, lavete, folie alimentară, saci de gunoi și mănuși de unică folosință și a reușit, de asemenea, să se impună remarcabil într-un mediu competitiv dominat de furnizori internaționali.

Creștere calitativă

MARESI Austria GmbH, fondată în 1949, este una dintre cele mai importante companii austriece de distribuție de produse de marcă, ce combină sub un singur acoperiș un portofoliu de mărci proprii puternice, cu mărci partenere recunoscute internațional, în multe cazuri lideri de piață în categoriile respective. Maresi Austria, împreună cu subsidiarele sale din Ungaria, Cehia, România și Slovacia, s-a dezvoltat ca un partener de încredere pentru retail.

Preluarea reprezintă o mare oportunitate pentru ambele companii din România de a continua să se dezvolte atât sustenabil, pe termen lung, precum și sănătos și calitativ. Cu gama sa bine-cunoscută în zona produselor nealimentare, ENIGMA Trading se încadrează perfect în strategia de creștere și portofoliul MARESI CEE.

„ENIGMA Trading și MARESI au în comun standarde înalte de calitate și mulți ani de experiență în vânzarea mărcilor cunoscute. Sunt foarte încântat că mărcile noastre vor continua să fie gestionate sub umbrela MARESI în viitor”, confirmă Valentin Herea, proprietarul ENIGMA Trading 2000.

„Categoriile de produse ENIGMA se încadrează perfect în portofoliul MARESI. Această achiziție ne permite să ne consolidăm poziția noastră, ca una dintre cele mai importante companii de distribuție de produse de marcă. Pe lângă sinergiile importante în marketing și vânzări, ne bazăm si pe transferul de competență în domeniul aprovizionării produselor și pe potențialul de export al produselor ENIGMA către celelalte patru „țări MARESI”, explică Harald Bock, directorul general al Maresi Romania.

MARESI Romania

MARESI Romania are mulți ani de experiență în vânzarea de mărci proprii Maresi – Shan’Shi, Lapte Maresi, Vienna Ice Coffee și Inzersdorfer, dar și in distribuția de mărci partenere internaționale puternice, alimentare – precum: HiPP, Siviero Maria, Iglo, Finn Crisp, Santa Maria, și non-alimentare – NUK, Dr. Beckmann și Salvequick.

ENIGMA Trading

Prezentă pe piața din România încă din 1994, compania cu acționariat 100% românesc Enigma Trading 2000 este unul dintre principalii furnizori din România de produse de menaj pentru retailul modern, retailul tradițional, HoReCa și cofetării și unul dintre furnizorii de top din această categorie de produse pentru mărcile private din retail.


Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

Fii primul care află cele mai proaspete ştiri din #retail-ul alimentar, industria #FMCG#eCommerce#FoodService și #servicii dedicate retailului, știri pe care le vei putea primi gratuit, direct pe adresa ta de e-mail,

Abonează-te gratuit la newsletter

Publicația retail-FMCG.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

retail-FMCG.ro a lansat platforma online B2B Meetings, locul de întâlnire al cererii cu oferta de echipamente, tehnologii și servicii pentru retail. B2B Meetings conectează companiile de retail cu potențialii furnizori de servicii pentru retail

Înregistrare

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *