Marile companii din FMCG își stopează operațiunile în Egipt în timp ce tulburările continuă

Principalele companii din FMCG şi-au oprit temporar operaţiunile, deoarece tulburările politice din ţară nu dau nici un semn că s-ar atenua, potrivit KamCity. Alături de alte companii, Coca-Cola, Nestle, GlaxoSmithKline şi Pfizer au confirmat că şi-au închis fabricile din ţară, fără a face vreun comentariu în legătură cu impactul pe care această decizie îl va avea asupra operaţiunilor lor regionale şi globale.

Nestle a închis cele trei fabrici pe care le deţine în această ţară, în care lucrau 3.000 de angajaţi, spunând că „vom continua să monitorizăm situaţia îndeaproape”. Între timp, Coca-Cola şi-a închis sediul din Cairo, declarând că „nu vom redeschide până când nivelul de securitate al oraşului nu se va îmbunătăţi”. Şi GSK, care are aproximativ 900 de angajaţi la nivel local, şi-a închis birourile şi uzinele după ce „întreruperi ale reţelelor de infrastructură ” au făcut imposibilă menţinerea acestora deschise.

Tulburările aflate în desfăşurare au permis ca două puncte de vânzare ale Metro Group să fie jefuite, dintre care unul să fie afectat de un incendiu. Reprezentanţi ai grupului au declarat că aproximativ 25 angajaţi emigranţi şi membri ai familiilor acestora au fost evacuaţi, deoarece se preconizează că „situaţia va deveni din ce în ce mai puţin stabilă”.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *