Mars retrage din 55 de țări câteva tipuri de batoane de ciocolată

Mars Inc, producătorul american de ciocolată, a dispus azi, 23 februarie, retragerea mai multor tipuri de batoane şi bomboane de ciocolată produse la o fabrică din Olanda, după ce un consumator a găsit “o mică bucată de plastic” într-un produs al grupului.

Mars“Din câte ştim, 55 de ţări sunt vizate”, a declarat Eline Bijveld, un responsabil al Mars pentru Olanda, adăugând că retragerea vizează exclusiv producţia realizată la Veghel (sudul Olandei) şi destinată exportului.

Credit Foto: shutterstock.com

Iniţial, compania a lansat o retragere de pe piaţă în Germania, pe care în prima fază a extins-o la şapte pieţe europene: Germania, Olanda, Marea Britanie, Belgia, Italia şi Spania.

În Germania vor fi retrase de pe piaţă batoanele de ciocolată Mars, Snickers şi Milky Way precum şi bomboanele de ciocolată marca “Celebrations” a căror dată de expirare este cuprinsă între 19 iunie 2016 şi 8 ianuarie 2017.

Mall-ul reducerilor la Flanco (19 – 24 februarie)

“Vrem să evităm situaţia în care consumatorii care au cumpărat unul din produsele afectate să le consume”, se arată într-un comunicat publicat pe pagina de Internet a subsidiarei germane a Mars. Purtătorul de cuvânt al acestei subisidiare, Roul Hamacher, a precizat că batoanele au fost produse la o fabrică din Olanda, iar decizia de retragere de pe piaţă a fost determinată de o plângere venită de la o femeie care a spus că a găsit “o mică bucată de plastic” într-un baton de ciocolată.

Mars

Consumatorii care deţin unul din batoanele incriminate sunt invitaţi să contacteze Mars prin telefon sau internet. Mars Inc este un renumit producător de ciocolată dar produce şi alte produse agro-alimentare precum orez şi paste precum şi hrană pentru animale. Fabrica Mars de la Viersen (vestul Germaniei) produce aproximativ 10 milioane de batoane de ciocolată pe zi.

Sursa: Agerpres.ro

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2performant.com
Etichete:

Un comentariu la „Mars retrage din 55 de țări câteva tipuri de batoane de ciocolată”

  1. Pingback: Mars România retrage preventiv de pe piață câteva loturi de produse fabricate în Olanda

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *