Medalie de aur pentru Prahova Valley Reserve Pinot Noir 2009

Cramele Halewood au câştigat o nouă medalie de aur. De data aceasta vinul medaliat este Prahova Valley Reserve Pinot Noir 2009 şi a fost premiat la renumitul concurs „Wine Excellence Awards Canada 2011”. Acesta a concurat la categoria „vinuri din „Lumea veche” cu preţul sub 15$”, unde au fost înscrise peste 70 de vinuri şi a demonstrat încă o dată calitatea superioară a vinurilor româneşti produse de Cramele Halewood.

La ediţia din acest an a competiţiei „Wine Excellence Awards” Canada 2011, desfăşurată în luna martie, au participat renumite companii din domeniul viticol atât din Lumea Veche cât şi din cea nouă. Medalia obţinută vine ca o recunoaştere a calităţii continue a vinului românesc.

Vinurile au fost analizate în funcţie de: provenienţă (Lumea Veche sau Lumea Nouă), soi şi gama de preţ. Toate vinurile din competiţie au fost degustate „în orb” şi notate pe o scară de la 0 la 100 după următoarele criterii: claritate, culoare, aciditate, astrigenţă, corp şi textură, miros, aromă etc. Punctajul obţinut de Prahova Valley Reserve Pinot Noir 2009 a fost de 89,3 puncte şi a poziţionat vinul românesc produs de Cramele Halewood pe primul loc la categoria vinuri din Lumea Veche cu preţul sub 15$.

Prahova Valley Reserve Pinot Noir 2009 este un vin roşu sec, de culoare roşu rubiniu, cu arome de fructe de pădure (zmeură, mure) şi note fine de vanilie. Vinul a beneficiat de o maturare în baricuri de stejar franţuzesc timp 9 luni şi de o învechire în sticlă de minim 6 luni. Acesta se recomandă a fi servit cu preparate din carne roşie, plăcintă cu carne sau brânzeturi.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,062 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » FMCG » Producatori » Medalie de aur pentru Prahova Valley Reserve Pinot Noir 2009

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: