Mihai Neagu este noul director general al grupului de companii Perla Harghitei și Apemin Tușnad

Grupul de companii Perla Harghitei și Apemin Tușnad, unul dintre cei mai mari producători de apă minerală naturală din România, anunță numirea lui Mihai Neagu în poziția de director general pentru ambele companii. Mihai Neagu are experiență de peste 25 de ani în industria bunurilor de larg consum, ocupând, în ultimii ani, poziții de conducere în Dobrogea Grup și Mogyi România.

perla harghitei

„În contextul socio-economic actual, cele mai multe provocări ale business-urilor din industria FMCG vin din zona comercială; prin urmare, prioritatea mea în acest moment e consolidarea echipelor de vânzări și marketing din cele două companii, acestea fiind principalele promotoare ale opțiunilor oferite consumatorilor. Sunt încrezător că ne vom întări poziția în preferințele lor și că, alături de profesioniștii din Perla Harghitei și Apemin Tușnad, vom păstra tendința de performanță a organizațiilor, în concordanță cu obiectivele de sustenabilitate prevăzute în planurile de investiții”, a declarat Mihai Neagu, director general Perla Harghitei și Apemin Tușnad.

Obiectivele noului director general pentur companiile Perla Harghitei și Apemin Tușnad

Pe termen lung, noul director general își propune să consolideze procesul de guvernanță corporativă responsabilă și să propulseze cele două companii în topul celor mai performante organizații din industrie.

“În ultimul an, organizația s-a dezvoltat semnificativ din punct de vedere al definirii responsabilităților funcțiilor-cheie și am identificat nevoia de a integra un lider cu expertiză comercială solidă. Mihai Neagu a dat dovadă, de-a lungul carierei, de leadership autentic, demonstrând reale abilități de coordonare a echipelor și o bună cunoaștere a provocărilor pieței și a tendințelor industriei în care activăm. Sunt încrezător că va reuși să implementeze cu succes planurile noastre de creștere și că va continua dezvoltarea durabilă a acestor business-uri cu tradiție, astfel încât consumatorii să se bucure în continuare de brand-uri curate și să aleagă conștient apa pe care o consumă”, a declarat Kurko Gyarfas, Președintele Consiliilor de Administrație Perla Harghitei si Apemin Tusnad.

Preluarea responsabilităților de la Magyari Ors

Noul director general a preluat responsabilitățile lui Magyari Ors, care s-a alăturat companiei Apemin Tușnad în urmă cu 15 ani și pe care a condus-o din poziția de director general timp de șase ani. Din 2022, a coordonat, din același rol, și compania Perla Harghitei. În ultimii cinci ani, a reușit să crească cifra de afaceri a companiei Apemin Tușnad cu 56%, realizând astfel o rată medie a profitului net de 17%. A contribuit activ la dezvoltarea grupului de companii, prin realizarea planurilor de investiții pentru următorii trei ani și a strategiei comerciale pentru anul 2023, care a generat deja creșterea volumului de vânzări cu 11% în primele șapte luni ale acestui an, față de perioada similară a anului trecut. Magyari Ors va continua să colaboreze cu echipa executivă și va rămâne în board-ul companiilor, în poziția de administrator neexecutiv.

Perla Harghitei e lider de piață în categoria de apă îmbuteliată în sticlă returnabilă și a înregistrat, în 2022, o cifră de afaceri de aproximativ 125,5 milioane lei. Pentru 2023, compania își propune creșterea cifrei de afaceri cu 18% și implementarea unui plan de investiții în valoare de peste 25 milioane de lei.

Apemin Tușnad a derulat, anul trecut, afaceri de peste 80 de milioane de lei și își propune creșterea cifrei cu 12% în 2023, susținută de un buget de investiții de peste 46 milioane de lei planificat pentru următorii trei ani.

Perla Harghitei

Compania Perla Harghitei a fost înființată în 1990 și este una dintre principalele companii de îmbuteliere și comercializare a apei minerale naturale din România. Lider de piață în categoria de apă minerală naturală îmbuteliată în sticlă returnabilă, are în portofoliu brand-urile de apă minerală naturală Perla Harghitei și Tiva Harghita, disponibile consumatorului în variantele plată și carbogazoasă, în toate lanțurile de distribuție cunoscute.

Primul foraj de apă a fost executat în anul 1956 și a stat la baza înființării primei unități de îmbuteliere, în 1963. Apa se îmbuteliază în fabrica din Sâncrăieni, localitate situată la o altitudine de 650 metri, în Bazinul Ciucului Inferior, la Poalele Munților Harghita, în mijlocul ținutului cu unele dintre cele mai importante resurse de ape minerale carbogazoase din Europa. Perla Harghitei și Tiva Harghita sunt ape minerale naturale, hidrogencarbonatate, calcice, sodice, magneziene, cu conținut mediu de săruri minerale, accesibile tuturor categoriilor de consumatori și recomandate consumului zilnic.

Apemin Tușnad

Apemin Tuşnad este una dintre cele mai mari companii din piaţa apelor minerale din România. Are în portofoliu brand-urile Tușnad, Artesia și Izvorul Ascuns.

Fabrica de îmbuteliere a apei minerale naturale Tușnad a fost construită în anul 1973, în localitatea Tușnadu Nou, iar activitatea unității de producție a început un an mai târziu. Apa minerală naturală Tușnad este captată dintr-o zonă naturală, vulcanică, în bazinul Ciucului Inferior, fiind bogată în minerale esențiale sănătății organismului și stării de bine. Sărurile minerale care se regăsesc în apa minerală naturală Tușnad sunt calciu, magneziu, sodiu, potasiu și bicarbonați – esențiale pentru hidratarea corectă a organismului.


Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

Fii primul care află cele mai proaspete ştiri din #retail-ul alimentar, industria #FMCG#eCommerce#FoodService și #servicii dedicate retailului, știri pe care le vei putea primi gratuit, direct pe adresa ta de e-mail,

Abonează-te gratuit la newsletter

Publicația retail-FMCG.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

retail-FMCG.ro a lansat platforma online B2B Meetings, locul de întâlnire al cererii cu oferta de echipamente, tehnologii și servicii pentru retail. B2B Meetings conectează companiile de retail cu potențialii furnizori de servicii pentru retail

Înregistrare

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *