Ministerul Comerțului din China emite noi reglementări pentru retaileri

Ministerul chinez al Comerţului se pregăteşte să lanseze un nou act normativ pentru a reglementa relaţia retailer-furnizor, după cum informează presa locală, citată de Planet Retail.

Având în vedere evenimente recente legate de practica unor preţuri înşelătoare ale retailerului Carrefour şi conflictele acestuia cu furnizorii locali, noul act va include un model standard pentru furnizori şi retaileri, de al cărei concept se vor ocupa, la cererea Ministerului Comerţului, China Chain Store şi Asociaţia Francizelor (CCFA).

Ministrul speră că această măsură va contribui la reducerea discounturilor de listare, calmând conflictele dintre furnizori şi retaileri. Reprezentanţi ai CCFA au declarat că s-a discutat problema cu mulţi dintre furnizori şi comercianţi, o versiune a proiectului fiind deja înaintată către Minister. Noul act este considerat o versiune mai detaliată şi mai uşor de pus în practică a unei reglementări similare emise în anul 2006, dar care nu a avut efectul scontat.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,068 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Retail international » Ministerul Comerțului din China emite noi reglementări pentru retaileri

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: