“Monitorul prețurilor bunurilor de consum”, un proiect pilot disponibil din martie 2015

Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România (APC România) cu sprijinul Guvernului (prin Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor – ANPC) şi al Consiliului Concurenţei  lansează proiectul pilot Monitorul preţurilor bunurilor de consum.

photo1

Proiectul își propune crearea unui platforme on-line care să afişeze săptămânal preţurile produselor care fac parte din coşul zilnic al populaţiei. Obiectivele proiectului sunt pe de-o parte informarea consumatorilor care vor putea compara preţurile şi identifica magazinele de unde pot cumpăra alimentele de bază la cele mai mici preţuri, iar pe de altă parte scăderea prețurilor ca urmare a creşterii concurenţei între magazine.

Proiectul pilot va fi implementat în perioada 1 martie 2015 – 31 decembrie 2015 cu finanţare de la bugetul de stat, urmând ca după încheierea acestei perioade susţinerea financiară să se realizeze din fonduri europene.

Lansarea acestui proiect are loc în contextul negocierilor de la nivelul Comisiei Europene privind crearea unui instrument similar care să asigure transparență pe lanţul comercializării produselor de la producător până la raftul magazinelor.

Un proiect similar a fost realizat de Guvernul Greciei, prin Ministerul Comerțului şi a avut ca rezultat, după trei luni de la implementare, o scădere a prețurilor cu 7%.

 În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG. Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2performant.com

3 comentarii la „“Monitorul prețurilor bunurilor de consum”, un proiect pilot disponibil din martie 2015”

  1. Pingback: Sinteza săptămânii 10 - 14 noiembrie

  2. Pingback: Consiliul Concurenţei vrea să lanseze, în acest an, proiectul "Monitorul Preţurilor". Retailerii îl consideră inutil

  3. Pingback: Bogdan Chirițoiu: "Vom încerca să demarăm direct proiectul Monitorul Prețurilor și vom elimina faza pilot"

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *