Compania Nestlé aniversează 150 de ani luna aceasta

Henry Isaac Rowntree a înființat compania Rowntree în 1863, după ce a cumpărat afacerea locală Tuke, o companie care producea cacao.

Inițial, Rowntree se ocupa doar de ingredientele pentru fabricarea băuturilor de ciocolată, însă, în timp, a ajuns să producă diferite sortimente de dulciuri.

În timpul Primului Război Mondial compania a trimis batoane de ciocolată soldaților aflați pe front. Ciocolatele au fost ambalate în cutii de tablă care conțineau și cărți poștale pe care soldații puteau să le expedieze ulterior familiilor.

De-a lungul vremii Rowntree a ajuns faimoasă și datorită condițiilor pe muncă favorabile pe care le oferea angajaților. Compania a ușurat viața angajaților prin reducerea săptămânii de muncă, acordarea de pensii, concediu cu plată, concediu medical. Totodată, la locul de muncă existau facilități precum piscină, librărie sau sală de teatru.

Datorită viziunii Rowntree, ciocolata a devenit un sortiment accesibil tuturor odată cu lansarea sortimentului Black Magic, care avea un preț convenabil pentru toți. Astfel, în anii ’30, viziunea despre ciocolată ca produs exclusivist a fost schimbată iar batoanele de ciocolată au început să fie prezente zilnic în coșurile de cumpărături. În aceeași perioadă, sortimentul Chocolate Crisp a fost redenumit Kit Kat, unul din cele mai cunoscute branduri din lume.

În 1988 Rowntree a fost preluată de către compania înființată de Henri Nestlé, un farmacist de origine germană. Nestlé are în prezent aproximativ 330 000 de angajați în peste 150 de țări, precum și 461 de fabrici în 83 de țări.

La aniversarea de 150 de ani, Alex Hutchinson, Heritage Manager la Nestlé, își dorește ca Nestlé  „să fie o companie cu un succes la fel de mare și în următorii 150 de ani.”

Sursă: www.nestle.com

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,053 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » FMCG » Producatori » Compania Nestlé aniversează 150 de ani luna aceasta
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: