Nestlé face două investiții majore în India și Turcia

O nouă unitate de producţie dedicată sosurilor Nestlé, a bulioanelor şi condimentelor Maggi a fost inaugurată oficial în India, pe data de 23 martie 2011. Cu o investiţie de 72 milioane de franci elveţieni, fabrica de 30.000 m² din Nanjangud, regiunea Karnataka, va oferi aproximativ 630 locuri de muncă.

Cu o fabrică de cafea deja operaţională în Nanjangud, Paul Bulcke, CEO Nestlé, a subliniat că angajamentul continuu al companiei sale şi investiţiile în curs de desfăşurare demonstrează încrederea pe care Nestlé o oferă regiunii Karnataka şi Indiei în general. El a spus: „Afacerea noastră se dezvoltă satisfăcător în India şi suntem foarte optimişti în legătură cu oportunităţile de dezvoltare ale ţării pentru următorii ani. Această investiţie îşi reafirmă încrederea în brandurile noastre şi în oameni.”

În plus, Nestlé lucrează în parteneriat cu guvernul regiunii Karnataka pentru continuarea furnizării cu apă potabilă şi instalaţii sanitare pentru şcolile de la sate.

Nestlé a anunţat joi, 24.03.2011, altă investiţie, în valoare de 85 de milioane lire turceşti într-o nouă fabrică de cereale pentru micul dejun din Turcia. Fabrica de 9.400 m² din Karacabey, Bursa – care va începe producţia până la sfârşitul acestui an – va asigura 160 noi locuri de muncă.

Fiind un lider puternic pe categoria cerealelor pentru micul dejun cu branduri precum Nesquick, Nesfit şi Cornflakes, Nestlé a răspuns nevoii tot mai mari de astfel de produse în Turcia prin inaugurarea unei noi fabrici care va deveni un centru regional al producerii cerealelor pentru micul dejun şi al exportului către ţările din Africa de Nord şi Orientul Mijlociu.

Anterior, Nestlé importa cereale în Turcia, dar datorită noii fabrici, majoritatea produselor Nestlé care vor fi vândute de acum înainte în această ţară vor fi fabricate pe plan local. Sprijinind strategia companiei de a crea o cotă de valoare, toate materiile prime pentru producerea cerealelor vor fi obţinute din surse locale, ajutând comunităţile turce şi fermierii să beneficieze de pe urma afacerii, creându-se astfel, indirect, 1.000 de locuri de muncă.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *