Nestlé investește în centrele de distribuție și în fabricile din Egipt

Nestlé va investi 160 milioane CHF (Franci Elveţieni) în centrele de distribuţie şi în fabricile din Egipt, creând 500 de locuri de muncă noi, care se vor adăuga celor 3.000 deja existente. Investiţia pe o durată de trei ani, anunţată în timpul unei conferinţe de presă ce a avut loc la Cairo, urmează unor investiţii totale de 170 milioane CHF care au fost realizate pe parcursul ultimilor 10 ani. Accentul va fi pus pe creşterea producţiei în Egipt, sediul singurei linii de producţii a Nestlé aflat în afara Europei, unde se obţin îngheţata de calitate superioară Mövenpick, cerealele pentru sugari Cerelac, precum şi sosurile de tomate şi supele Maggi.

Frits van Dijk, Vicepreşedinte Executiv al Nestlé şi Director Zonal pentru Asia, Oceania, Africa şi Orientul Mijlociu, a subliniat puternicul potenţial de creştere. El a declarat: „Suntem convinşi că afacerile noastre din Egipt vor continua să beneficieze de pe urma diversităţii şi dinamismul populaţiei locale, la care se adaugă tendinţele favorabile ale creşterii demografice şi economice. Sunt optimist în legătură cu oportunităţile întâlnite aici.”

În timp ce Nestlé continuă să-şi extindă activitatea pe pieţele emergente, Frits van Dijk a confirmat că modelul produselor populare ale companiei va constitui un factor important al creşterii în regiune. Orientate către noii consumatori, a căror majoritate abia acum a intrat în economia monetară cumpărând bunuri de marcă pentru prima dată, produsele populare ale Nestlé sunt adaptate pentru a răspunde nevoilor acestora în ceea ce priveşte preţul, accesibilitatea şi formatul, cum ar fi ambalajele individuale.

Frits van Dijk a mai dezvăluit planurile Nestlé de a dubla cifra de afaceri rezultată din vânzarea automatelor de cafea în Egipt în acest an, deoarece branşa serviciilor alimentare a Nestlé Professional funcţionează pe profit. El a concluzionat: „Din ce în ce mai multe persoane sunt consumatoare din mers, prin urmare consumul în afara domiciliului a crescut în mod dramatic. Încercăm să satisfacem nevoile consumatorilor aparţinând tuturor categoriilor sociale, de la clienţii noi până la cei care caută produse premium.”

Comapania Nestlé este prezentă în Africa de mai bine de 130 de ani. În prezent, deţine 24 de fabrici pe continent şi oferă locuri de muncă pentru aproximativ 29.000 de oameni. Deşi se află în nord-estul Africii de mai bine de 70 de ani, operaţiunile directe şi activităţile societăţii în regiune au demarat în 1988, în Egipt.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *