Nestle investeste inca 100 milioane de dolari in Indonezia

Pentru a satisface cererea tot mai mare a consumatorilor in produse nutritive si produse de marca la preturi avantajoase, Nestle va investi 100 milioane dolari intr-o noua fabrica, in Indonezia.

Noua fabrica se afla in West Java, si este cea de-a doua investitie pe acest an de 100milioane dolari facuta de Nestle in Indonezia, prima investitie fiind extinderea capacitatii de producere a fabricii de prelucrare a laptelui din Kejayan, East Java.

Planul de constructie al fabricii este impartit in doua etape, prima etapa fiind programata pentru finalizare pana in 2012, si are ca scop crearea unui complex pe o suprafata de 15 hectare pentru productia de bauturi pe baza de ciocolata Milo si cereale pentru bebelusi Cerelac. A doua faza, prevazuta pentru perioada 2013-2015, are in vedere extinderea si catre alte categorii de produse, precum cerealele pentru micul dejun si lapte lichid cu valoare adaugata. Pentru a fi in conformitate cu cele mai inalte standarde de mediu, fabrica va folosi principii avansate de fabricatie, satisfacand astfel si cerintele Halal.

Investitiile majore facute in Indonezia de catre Nestle sunt marcate si de dorinta de extindere a modelului de afaceri de tip PPPs (cele mai populare produse) in acesta tara.

Produsele Nestle de tip PPPs, sunt fabricate din materii prime autohtone pentru a minimaliza costurile, si se bazeaza pe o abordare specifica a consumatorilor cu venituri mici de pe pietele emergente, acestea fiind disponibile in pachete mici sau in pachete portionate zilnic, incurajand astfel cumpararea lor regulata.

„Suntem foarte optimisti in privinta oportunitatilor si potentialului in Indonezia, avand o populatie mare si progresiva; iar mediul economic este foarte propice dezvoltarii”, a declarat Vicepresedintele si Directorul Regional Nestle pe Asia, Oceania, Africa si Orientul Mijlociu – Frits van Dijk, sublinind implicarea pe termen lung a companiei in acesta regiune.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,057 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » FMCG » Producatori » Nestle investeste inca 100 milioane de dolari in Indonezia
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: