Nestlé lansează cerealele pentru sugari și copii mici, cu fier+

Pentru a preveni deficiențele nutriționale din primii doi ani de viață, Nestlé lansează cerealele Fier+, care ajută la dezvoltarea cognitivă a celor mici.

Nestle Cereale Fe+.250gNoua rețetă conține peste 50% din necesarul zilnic de fier, într-o porție, iod si vitamina B1 pentru dezvoltarea cognitivă și a creierului. În plus, cerealele Nestlé cu Fier + conțin Bifidus BL și imunonutrienți, care ajută la buna funcționare a sistemului imunitar.

“Nestlé se implică activ în cercetare pentru dezvoltarea continuă a unor produse adaptate nevoilor celor mici. Ne-am asumat această misiune de a îmbogăți continuu calitatea nutrițională a produselor noastre pentru generații viitoare cât mai sănătoase.

Pentru că, în România, 39,8% dintre copiii preșcolari au anemie provocată de carența de fier, am îmbunătățit rețeta cerealelor pentru cei mici, astfel încât un castronel pe zi să le asigure peste 50% din necesarul zilnic de fier”, declară Adrian Balănean, reprezentant Nestle Infant Nutrition.

Conform statisticilor Organizației Mondiale a Sănătății, în lume sunt 116 milioane de cazuri de anemie provocată de lipsa de fier, iar deficiența de fier este de 3-5 ori mai mare decât anemia provocată de aceasta.

Organizația Mondială a Sănătății recomandă alăptarea exclusivă în primele 6 luni de viață, urmând ca aceasta să fie continuată în paralel cu perioada diversificării, ideal până la vârsta de 2 ani. Nestlé susţine această recomandare.

Noile cereale Nestle Fier+ sunt recomandate sugarilor şi copiilor mici pentru perioada diversificării, câte un castronel pe zi, ca parte a unei alimentaţii echilibrate.

Începând cu luna iunie 2015, noile Nestle Fier+ se găsesc în toate magazinele și farmaciile din țară.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG. Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *