Nestlé sprijină prima inițiativă românească de educație pentru copiii sănătoși

Nestlé a sprijinit lansarea în această săptămână a primului program naţional educaţional din România care vizează prevenirea obezităţii, promovând un stil de viaţă sănătos în rândul copiilor de vârştă şcolară.

Făcând parte din programul internaţional al Nestlé „Şi eu trăiesc sănătos!”, iniţiativa îşi propune să comunice beneficiile unei nutriţii echilibrate şi a exerciţiilor fizice regulate pentru mai bine de 50.000 de copii din ţata noastră, în primul său an.

Nestlé România va lucra în parteneriat cu Ministerul de Sănătate şi cel al Educaţiei, precum şi cu Comitetul Olimpic Român, pentru a putea pune în aplicare iniţiativa. Elevii de până la 12 ani vor primi pachete educaţionale gratuite ce cuprind informaţii cu privire la o mai bună nutriţie şi sfaturi despre cum să includă în rutina lor zilnică exerciţii fizice.

Principalele activităţi vor avea loc în şcoli, cuprinzând lecţii deschise oferite de către sportivi olimpici, nutriţionişti şi studenţi ai facultăţilor de sport. De asemenea, a fost creat un nou site, www.sets.ro, ce include secţiuni separate pentru copii şi familiile acestora, interviuri cu specialişti, sportivi olimpici şi articole scrise de către formatori de opinie din acest domeniu.

Toate şcolile implicate în programul „Şi eu trăiesc sănătos!” prin intermediul reţelei Cluburilor de Sport şi Educaţie din România vor fi sprijinite în tentativa lor de a se transforma în cluburi după-şcoală permanente pentru copiii care doresc să ia parte la diferite activităţi fizice. Iniţiativa „Şi eu trăiesc sănătos!” se va desfăşura pe o perioadă de cinci ani şi targetează un număr total de 250.000 de elevi şi familiile acestora.

La sfârşitul fiecărui an, la nivelul şcolilor vor fi realizate evaluări pentru a monitoriza schimbările survenite în stilul de viaţă.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,099 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » FMCG » Producatori » Nestlé sprijină prima inițiativă românească de educație pentru copiii sănătoși

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: