Nestlé va investi 83 milioane CHF în fabrica de produse lactate din Brazilia

O nouă fabrică de produse lactate pentru brandurile Ninho şi Molico va fi construită în statul Rio de Janeiro, în Brazilia, au anunţat reprezentanţii Nestlé. Cu o investiţie de 163 de milioane de reali brazilieni (mai mult de 83 milioane franci elveţieni), fabrica de 20.000 m² din oraşul Tres Rios va produce lapte UHT şi lapte ready-to-drink până la sfârşitul anului.

Instalarea liniilor de producţie – pentru brandurile de lapte din soia Sollys şi Nestlé Fast şi băuturile Alpino, Nescau şi Neston – are drept scop producerea a aproximativ 124.000 tone de produse din lapte pe an. Investiţia, anunţată în cadrul unei ceremonii ţinute în statul Rio de Janeiro de către Ivan Zurita, CEO al Nestlé Brazilia, şi Sergio Cabral, guvernatorul statului brazilian, are ca scop şi crearea a peste 1.000 locuri de muncă in mod direct şi indirect.

Adoptând tehnologii de producţie de ultimă oră, echipamente pentru ambalarea produselor şi modalităţi inovative de colectare a materiilor prime, fabrica va promova utilizarea eficientă a energiei şi a apei, demonstrând angajamentul luat de Nestlé în privinţa durabilităţii mediului înconjurător. Fabrica va fi al treilea loc de producţie din statul Rio de Janeiro sub umbrela Nestlé. Fabrica din Jacarepaguá produce îngheţată Nestlé, în timp ce unitatea din Petrópolis îmbuteliază apă minerală.

Noua investiţie braziliană urmează celei din vara lui 2009, când s-a realizat extinderea fabricii vechi de 63 de ani din Araraquara pentru mai mult de 61 milioane de franci elveţieni. În urma acelei extinderi s-a mărit producţia brandurilor de băuturi aseptice Ninho şi Molico. De asemenea, urmează inaugurării celei mai mari fabrici Nestlé care se ocupă de producţia băuturilor aseptice din Anderson, Indiana, SUA, în martie 2009.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,062 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » FMCG » Producatori » Nestlé va investi 83 milioane CHF în fabrica de produse lactate din Brazilia
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: