Noile reglementări privind fabricarea magiunului, intră în vigoare din 12 iunie 2014

Toți producătorii de magiun trebuie să respecte normele tehnice de fabricare odată cu intrarea în vigoare, în 12 iunie 2014, a Ordinului care legiferează că magiunul se fabrică doar din prune proaspete, fără adaos de zahăr, și conține cel puțin 55% substanță uscată.

pruneOrdinul pentru aprobarea Normei cu privire la natura, conținutul și fabricarea magiunului de prune destinat consumul uman este emisa în comun de ministrul Agriculturii, ministrul Sănătății și președintele ANPC și a fost publicat în Monitorul Oficial în data de 12 iunie.

„Am dat o definiție a magiunului, respectiv acesta este o pastă omogenă obținută din fierberea prunelor proaspete după îndepărtarea părților necomestibile și fără adaosuri de zahăr și zaharuri. Se pot folosi ca ingrediente și diferite semințe, de floarea soarelui, de dovleac sau nuci. Pe de altă parte, produsul trebuie să prezinte un conținut de substanță uscată, de prune, egală cu 55% sau mai mult, acesta fiind determinat cu reflectometru”, a declarat ieri Viorel Morărescu, director general în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Acesta a precizat că ordinul nu se referă și la fabricarea produselor de panificație, precum cornulețele, unde se vor putea folosi și alte produse care să nu aibă concentrația de substanță uscată prevăzută în ordin.

Deși acest ordin se referă doar la fabricarea magiunului, în opinia reprezentantului MADR, în viitor ar trebui reglementată toată gama de dulcețuri produse în România.

„Din punctul meu de de vedere, în viitor, ar trebui o reglementare pe tot ceea ce înseamnă dulcețuri, dacă spunem că este de caise, atunci să fie de caise, pentru că vorbim de calitatea produsului. Viitorul României este să pună accent pe calitatea produsului, iar populația României să se poată hrăni cu produse de calitate. Pe etichetă trebuie să fie foarte bine trecute aceste elemente, astfel încât consumatorul să poată alege în cunoștință de cauză”, a mai precizat reprezentantul MADR.

În aceste condiții, fiecare magazin va trebui să verifice toate produsele de acest tip de pe rafturi pentru că Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) are drept de control în toate supermarketurile din țară.

Sursa: Agerpres. Foto

 În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG. Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,092 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » FMCG » Producatori » Noile reglementări privind fabricarea magiunului, intră în vigoare din 12 iunie 2014
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: