Noroc sprijină redescoperirea gastronomiei tradiționale autentice

Între 1 şi 2 octombrie 2011, marca Noroc îi invită pe toţi cei dornici să savureze bucate tradiţionale autentice la Festivalul Brânzei şi Pastramei de la Bran şi la Festivalul Cârnaţilor de Pleşcoi de la Berca, judeţul Buzău. Noroc sprijină aceste evenimente în cadrul acordului încheiat cu Asociaţia Antrec, menit să promoveze redescoperirea gastronomiei tradiţionale autentice.

Festivalul Brânzei şi Pastramei de la Bran are loc în fiecare an, la început de octombrie, marcând încheierea anului pastoral şi coborârea oilor de la munte. Este o sărbătoare tradiţională importantă, prilej de bucurie pentru comunitate, marcată prin cântec, joc şi mese îmbelşugate. Între 1 şi 2 octombrie, cei care vor vizita zona Bran vor putea degusta brânzeturile locale, dar şi faimosul bulz de Bran şi pastrama de oaie pregătite de localnici după reţete tradiţionale.

În cadrul parteneriatului cu Antrec, marca Noroc sprijină organizarea a opt festivaluri de tradiţii locale, având toate şi o componentă gastronomică, pe durata întregului an 2011. În proiect sunt incluse Festivalul Bulzului (din comuna Turia, judeţul Covasna), Festivalul Naţional al Păstrăvului (de la Ciocăneşti, judeţul Suceava), Ziua Recoltei (de la Poiana Mărului, judeţul Braşov), Festivalul Brânzei şi Pastramei (de la Bran, judeţul Braşov), Festivalul Cârnaţilor de Pleşcoi (de la Berca, judeţul Buzău), Mozaic Gastronomic (de la Văliug, judeţul Caraş Severin), Festivalul Tradiţiilor (de la Sălciua, judeţul Alba) şi Festivalul Plăcintelor (de la Comăneşti, judeţul Bacău).

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 6,862 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » FMCG » Producatori » Noroc sprijină redescoperirea gastronomiei tradiționale autentice
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: