Orkla preia producătorul Hamé

Orkla își consolidează poziția de lider pe piața produselor alimentare de larg consum din Europa Centrală prin semnarea unui acord de preluare a producătorului Hamé, unul dintre cei mai importanți jucători regionali de profil. În momentul de față se așteaptă aprobarea autorităților în ceea ce privește acordul.

Orkla logoAcordul susține angajamentul Orkla de a oferi produse cu un puternic caracter local, brandurile puse pe piață de Hamé aducând un plus de valoare în cadrul portofoliul existent al Orkla. Alături de Hamé, Orkla își va dubla cifra de afaceri în Europa Centrală.

Hamé, lider de piață în Cehia și Slovacia ocupă în cele două țări prima poziție în categoriile de pate, ready meal, ketchup, legume la conserve, gemuri și mâncare pentru copii, în timp ce în România, compania se află printre liderii categoriei de pate. Hamé deține poziții de top și în Ungaria și Rusia.

“Categoriile care vor intra în portofoliul Orkla prin preluarea Hamé ne sunt binecunoscute, acestea completând perfect și adăugând valoare categoriilor deja existente. Prin intermediul tranzacției, Orkla își consolidează poziția de lider al industriei de produse alimentare de larg consum din Europa Centrală”, a declarat Peter A. Ruzicka, președinte & CEO Orkla.

Au apărut deja primele semne că Moşul are gânduri mari anul acesta

În momentul de față, compania Orkla este prezentă în Europa Centrală prin Orkla Foods România, Vitana (Cehia și Slovacia) și Felix Austria.

“Orkla, împreună cu Vitana și Hamé, devine astfel un furnizor atractiv pentru industria de retail din Cehia și Slovacia, tranzacția întărind în același timp și operațiunile din România. Semnarea acordului presupune o oportunitate excelentă pentru Orkla în Europa Centrală de a crește în acestă piață foarte dinamică și atractivă din punctul nostru de vedere”, a declarat Atle Vidar Nagel-Johansen, Orkla EVP & CEO al Orkla Foods.

Hamé are aproximativ 2400 de angajați și zece puncte de lucru, dintre care unul în România, șapte în Cehia, unul în Slovacia și unul în Rusia. Sediul central al companiei se află în Kunovice, localitate situată în sud-estul Cehiei.

În 2014 Hamé a înregistrat vânzări de 4,9 miliarde coroane cehești (181,3 milioane de euro) și un profit net de 234 milioane de coroane cehești (8,65 milioane de euro). 70% din vânzările Hamé sunt generate de Cehia și Slovacia. Orkla preia Hamé de la Decapterus S.à.r.l., un holding privat din Luxemburg. Valoarea tranzacției este de 175 milioane de euro, Orkla finanțând achiziția prin intermediul soluțiilor de creditare existente.

Orkla este unul dintre cei mai mari jucători de pe piața produselor alimentare de larg consum și soluții pentru băcănii și afacerile din industria brutăriei din Scandinavia, zona țărilor baltice, Europa Centrală și India. Orkla este listată la bursa din Oslo, având sediul în capitala Norvegiei. În 2014, grupul Orkla a avut o cifra de afaceri de 30 miliarde de coroane norvegiene, adică 3,1 miliarde de euro și aproximativ 13000 de angajați la sfârșitul anului 2014.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2performant.com
Etichete:

2 comentarii la „Orkla preia producătorul Hamé”

  1. Pingback: Cele mai importante evenimente din 2015, în piața de retail & FMCG din România

  2. Pingback: Preluarea Hamé de către Orkla, aprobată de Consiliul Concurenței

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *