Pepsi lansează sticla „verde”

Bazându-se pe reputatia sa de inovator şi sustinător al protejarii mediului înconjurător, PepsiCo a anunţat astăzi dezvoltarea primei sticle din plastic fabricate în întregime din materiale regenerabile, permiţând astfel companiei să producă un ambalaj pentru băuturi cu amprenta de carbon vizibil redusă.

Sticla „verde” a PepsiCo este 100% reciclabilă şi depăşeşte de departe celelalte tehnologii existente pe piaţă. Sticla este fabricată din materii prime biologice, inclusiv tulpină de iarbă, coji din scoarţă de pin şi de porumb. În viitor, compania se aşteaptă să îşi mărească spectrul surselor regenerabile utilizate pentru a crea sticla „verde”, incluzând coji de portocale, coji de cartofi, coji de ovăz şi alte produse secundare agricole.

Combinând procese biologice şi chimice, PepsiCo a identificat metode pentru crearea unei structuri moleculare identice cu peturile pe bază de petrol, rezultând o sticlă care arată, se simte şi îşi protejează conţinutul la fel ca recipientele actuale pentru băuturi.

PepsiCo va începe producţia-pilot a noii sticle în 2012. După finalizarea cu succes a proiectului-pilot, compania intenţionează să treacă direct la comercializarea la scară largă.

Foto

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,064 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » FMCG » Producatori » Pepsi lansează sticla „verde”
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

  1. Interesanta aceasta sticla „verde”. Consider ca mult mai multe companii ar trebui sa se gandeasca la astfel de alternative, avand in vedere cat de greu se degradeaza plasticul. Bravo Pepsi!! De aia imi place..:)))

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: