PepsiCo a cumparat 66% din actiunile Companiilor Wimm-Bill-Dann Dairy si Juice Company

PepsiCo, una dintre cele mai mari companii din lume din industria alimentara si a bauturilor si cu Wimm-Bill-Dann Foods OJSC, liderul de piata din Rusia in industria alimentara si a bauturilor, a anuntat astazi ca PepsiCo a convenit sa achizitioneze 66% din actiunile de la Wimm-Bill-Dann pentru 3.8 miliarde dolari, asteptand aprobarile necesare de la guvernul rus. Legat de aceasta achizitie, PepsiCo s-a oferit sa achizitioneze si restul de actiuni de la Wimm-Bill-Dann printr-o oferta dupa finalizare achizitiei celor 66%, in timp si conform legislatiei rusesti, deasemenea PepsiCo poate sa achizitioneze actiuni aditionale in urma altor tranzactii.

Wimm-Bill-Dann este liderul de piata in ambele categorii de produse lactate, atat cele traditionale cat si cele cu valoare adaugata, si cu o pozitie solida in sucuri. Acesta tranzactie va face ca PepsiCo sa devina cea mai mare afacare din industria alimentara si-a bauturilor din Rusia, PepsiCo devenind un leader pe piata ruseasca de produse lactate care se dezvolta foarte repede, si constituindu-si prezenta in pietele cheie din Europa de Est si Asia Centrala. Acest lucru va creste veniturile anuale globale ale PepsiCo provenite din vanzarea de alimente nutritive si functionale de la aproximativ 10 miliarde dolari in ziua de azi la aproape 13 miliarde dolari. Acest lucru va ajuta compania sa-si atinga scopul ei strategic de a construi o afacere bazate pe alimente nutritionale de 30 miliarde de dolari pana in 2020.

In cadrul acordului de achizitie, PepsiCo va achizitiona 66% actiuni ale Wimm-Bill-Dann dintr-un grup de actionari si filiale ale Wimm-Bill-Dann. Cei 3.8 miliarde dolari platiti de PepsiCo pentru a actiunile companiei Wimm-Bill-Dann implica o valoare totala a tranzactiei de aproximativ 5.4miliarde dolari. Pretul platit de catre PepsiCo catre actionari – 33.00$ per actiune ADR (care reprezinta echivalentul a 132.000$ pentru o actiune rusa obisnuita)-reprezinta o prima de 32% la pretul mediu de tranzactionare a actiunilor ADR ale Wimm-Bill-Dann timp de 30zile.

Despre PepsiCo

PepsiCo ofera cel mai mare portofoliu mondial de produse alimentare si marci de bauturi in valoare de miliarde de dolari, inclusiv 19 linii de produse diferite, care fiecare genereaza mai mult de 1 miliard dolari in vanzari anuale cu amanuntul. Afacerile principale ale PepsiCo – Frito-Lay, Quaker, Pepsi-Cola, Gatorade si Tropicana – produc, de asemenea, sute de alte alimente nutritive, gustoase si bauturi care satisfac cconsumatorii nostri in peste 200de tari. Cu venituri anuale de aproape 60 miliarde dolari, angajatii PepsiCo sunt uniti prin angajamentul unic celor de la PepsiCo de dezvoltare durabila, numit Performanta cu Scop. Prin dedicarea lor in a oferi o gama larga de optiuni pentru o alimentatie sanatoasa, convenabila si distractiva, reducand impactul lor asupra mediului, si promovarea unei culturi cuprinzatoare si diversificata la locul de munca, cei de la PepsiCo reusesc sa mentina un echilibru intre un profit financiar puternic si ceea ce reusesc sa dea inapoi catre comunitatile in care sunt implicati.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,099 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » FMCG » Producatori » PepsiCo a cumparat 66% din actiunile Companiilor Wimm-Bill-Dann Dairy si Juice Company

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: