Phoenixy, producătorul pufuleților Gusto, investește în energie solară

IMG-2257Compania PHOENIXY, producătorul brandului de pufuleți Gusto, anunță o investiție de 900.000 de euro în dotarea cu energie solară a fabricii de la Băicoi. În parteneriat cu Tractebel Engineering (GDF SUEZ), compania a desfășurat un studiu de cercetare a impactului technic și economic implicat de instalarea de panouri fotovoltaice pe acoperișul fabricii.

Costul total al investiției se ridică la 900.000 EUR, 88% reprezintă investiție proprie, iar 12% finanțare europeană, prin Energy Efficiency Finance Facility (EEFF). Perioada de rambursare a împrumutului, exclusiv din resursele financiare obținute prin economisirea energiei, este de trei ani. Producția anuală va fi de 1,109 MWh, reducând încă din primul an consumul de energie convențională cu 2,630 MWh (~ 38%). În plus, cantitatea de dioxid de carbon (CO2) este redusă cu 449 tone pe an.

Compania PHOENIXY este un jucător major pe piața românească de pufuleți, având o producție zilnică de mai bine de un million de pungi de pufuleți. Pufuleții sunt vânduți atât în România cât și în străinatate, în peste 20 de țări, exporturile înregistrate de companie crescând cu 30% față de anul 2012.

„Prin perseverență și investiții continue în materie primă și tehnologii performante de producție, am reușit să ne păstrăm angajamentul luat în urmă cu 20 de ani: să construim un brand icon în categorie, un produs care să respecte cele mai înalte standarde de calitate și pe care să îl vindem în lumea întreagă. Vom continua investițiile în technologie, aparatură și inovație! Pentru noi aceasta este cheia succesului!”, spune Eliodor Apostolescu, directorul general al companiei Phoenix.

De-a lungul celor doua decenii de activitate, compania Phoenix a depășit cu succes provocările contextului economic românesc, reușind prin decizii strategice și flexibilitate să își adapteze constant strategia de business la noi factori de influență ai industriei de FMCG sau ai comportamentului de consum al oamenilor. Astfel, a fost construită o afacere de success, evaluată în prezent la câteva zeci de milioane de euro.

Pentru un conținut unic, accesați AICI secțiunea Premium.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,062 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » FMCG » Producatori » Phoenixy, producătorul pufuleților Gusto, investește în energie solară
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: