PPD România câștigă unul din cele mai importante premii destinate partenerilor

În perioada 13-15 septembrie, a avut loc în Tallinn, Estonia, conferința anuală Diageo Worldwide – Europe Partner Markets Conference, iar în cadrul evenimentului, PPD România a primit premiul `Best Premium Core Execution` pentru campania J&B Blending Spirits.

PPD RomâniaBlending Spirits este campania dezvoltată în România de către J&B și a avut ca obiective creșterea valorii brandului, menținerea imaginii aspiraționale, iar ca rezultat comercial final, poziționarea ca lider în categoria de whisky standard pe piața locală.

J&B era deja un brand iconic, însă pentru a recruta o noua generație de consumatori, un proces de rejuvenare a imaginii și a întregii categorii de whisky era necesar. Pentru cea mai mare parte a consumatorilor, J&B reprezenta o singură variantă de consum – J&B și cola – și o singură ocazie de consum – în club, în weekend. Provocarea a devenit dezvoltarea de noi variante de consum, noi blenduri cu care consumatorii să rezoneze și noi ocazii de consum.

Identitatea vizuală a sticlei și povestea care a stat la baza acestui produs, întâlnirea surprinzătoare dintre două spirite independente, un italian, Justerini, și un britanic, Brooks, au inspirat un nou brand purpose: J&B celebrează binele și lucrurile pozitive care rezultă din intersecția spiritelor independente. Astfel, J&B prin campania Blending Spirits, devine liantul ce aduce împreună personaje, contexte și situații pentru a da naștere unor blenduri inedite. Simbolul principal al campaniei este ampersandul, , care semnifică alăturarea.

Campania s-a tradus din punct de vedere tactic prin dezvoltarea a patru blenduri muzicale neașteptate (Macanache & Adda; RaTB & Velea; Delia & DOC; Vita de vie si Delia), în activări 360 în on-trade și promoții naționale pentru consumatori în rețeaua de magazine IKA.

Blendurile muzicale, activările off-line, implicarea influencerilor și a comunității de bloggeri, dar și partenerierea cu festivalul Electric Castle au făcut din campania J&B Blending Spirits una din cele mai vizualizate campanii online din România (peste 6 milioane de vizualizări online, din care 70% au fost vizualizări organice). Conform celor mai recente studii Nielsen, J&B este whisky-ul numărul 1 în România în categoria de Whisky Scotch Standard.

Aceste rezultate au fost remarcate în cadrul întâlnirii anuale Diageo, când PPD Romania a primit unul din cele mai importante premii destinate partenerilor Diageo.

Echipele care au dezvoltat strategia și au implementat campania: PPD Romania (Zoi Pitharouli – Marketing Manager, Raluca Sava – Senior Brand Manager), The Hub (Dinu Panescu, Roxana Bursuc, Madalina Mercare, Florin Dulgheru), Vice (Alex Cotet, Costin Velicu), Porter Novelli (Roxana Marin, Ana Balan, Madalina Buhos, Andreea Samareanu, Adela Stoicescu), OMD (Andrei Albu, Mihnea Pretorian, Razvan Meirosu), Frank Group (Oana Grasu, Roxana Vasile) și Field Star (Marian Dumitrescu, Claudiu Lefter, Cristian Paraschiv).

Diageo este liderul mondial în domeniul băuturilor alcoolice, având în portofoliu branduri iconice: Johnnie Walker, Smirnoff, Baileys, Captain Morgan, Gordon’s, Guinness.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,062 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » FMCG » PPD România câștigă unul din cele mai importante premii destinate partenerilor

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: