Prețul boabelor de cacao a atins cea mai ridicată valoare din ultimii trei ani

Cererea puternică în lunile premergătoare sezonului sărbătorilor a determinat ca preţul boabelor de cacao să atingă miercuri cea mai ridicată valoare din ultimii trei ani, potrivit Wall Street Journal.

cacaoPe piaţa ICE Futures de la New York preţul boabelor de cacao, ingredientul cheie al ciocolatei, era în creştere cu 2% până la 3.204 de dolari pe tonă, cea mai mare valoare înregistrată din data de 21 iulie 2011.

„Intrăm într-o perioadă a anului când procesatorii vor fi puţin mai agresivi”, a declarat Sterling Smith, specialist pe contracte futures la Citigroup.

Preţul boabelor de cacao este în creştere pe fondul îngrijorărilor cu privire la oferta viitoare de boabe, în special înaintea sărbătorilor de Halloween şi Crăciun, când creşte consumul de ciocolată. Boabele de cacao sunt procesate şi transformate în pudră sau unt, utilizate ulterior în producţia de ciocolată. Este nevoie de mai multe luni de la achiziţia boabelor de cacao şi până când ciocolata ajunge pe rafturile magazinelor astfel încât deseori procesatorii şi producătorii de ciocolată cumpără materia primă cu mult înainte de sezonul în care cererea atinge nivelul maxim.

De la începutul anului şi până în prezent, preţul boabelor de cacao a crescut cu 18% în acest an pe fondul semnalelor privind creşterea consumului de ciocolată în Asia şi America de Nord.

Săptămâna trecută, Cocoa Association of Asia a anunţat că în al doilea trimestru al acestui an procesatorii de cacao din Asia au procesat o cantitate de 161.805 tone de boabe de cacao, cu 5,2% mai mult decât în perioada similară a anului trecut. Acest raport vine după un alt raport care arat că şi procesatorii din America de Nord au crescut cu 4,5% în ritm anual cantitatea de babe de cacao procesată în al doilea trimestru.

Sursa: Agerpres. Foto

  În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG. Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *