
Preţurile produselor alimentare au crescut în medie, în februarie, cu 0,77% faţă de ianuarie 2011. Cartofii s-au scumpit cu 10,34%, conservele de legume – cu 7,98%, fructele proaspete – 4,07%, zahărul cu 3,52 %, uleiul comestibil – 2,67%, făina – 2,01% şi laptele de vacă cu 2,39%.
Creşteri mai moderate au fost consemnate la mălai – 1,03%, produse de franzelărie – 1,59%, citrice şi alte fructe meridionale – 1,17%, brânză de oaie – 1,22% şi miere de albine – 1,13%. Scăderi ale preţurilor s-au înregistrat în februarie doar la ouă, care s-au ieftinit cu 2,21%.
Preţurile produselor nealimentare au crescut cu 0,27%. Cel mai mult s-au scumpit tutunul şi ţigările – 1,44%, ţesăturile – 0,24%, lacurile şi vopselele – 0,23%, în timp ce autoturismele şi piesele de schimb s-au ieftinit cu 0,12%, încălţămintea cu 0,05%, frigiderele şi congelatoarele – 0,03%, maşinile de aragaz, buteliile şi maşinile de spălat cu 0,02%.



