Prețurile produselor alimentare au crescut în medie, în februarie, cu 0,77% față de ianuarie 2011

Cartofii, conservele de legume, fructele, făina, pâinea, uleiul comestibil şi laptele de vacă s-au scumpit cel mai mult în februarie comparativ cu luna ianuarie, conform datelor publicate joi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Preţurile produselor alimentare au crescut în medie, în februarie, cu 0,77% faţă de ianuarie 2011. Cartofii s-au scumpit cu 10,34%, conservele de legume – cu 7,98%, fructele proaspete – 4,07%, zahărul cu 3,52 %, uleiul comestibil – 2,67%, făina – 2,01% şi laptele de vacă cu 2,39%.

Creşteri mai moderate au fost consemnate la mălai – 1,03%, produse de franzelărie – 1,59%, citrice şi alte fructe meridionale – 1,17%, brânză de oaie – 1,22% şi miere de albine – 1,13%. Scăderi ale preţurilor s-au înregistrat în februarie doar la ouă, care s-au ieftinit cu 2,21%.

Preţurile produselor nealimentare au crescut cu 0,27%. Cel mai mult s-au scumpit tutunul şi ţigările – 1,44%, ţesăturile – 0,24%, lacurile şi vopselele – 0,23%, în timp ce autoturismele şi piesele de schimb s-au ieftinit cu 0,12%, încălţămintea cu 0,05%, frigiderele şi congelatoarele – 0,03%, maşinile de aragaz, buteliile şi maşinile de spălat cu 0,02%.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,019 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » FMCG » Producatori » Prețurile produselor alimentare au crescut în medie, în februarie, cu 0,77% față de ianuarie 2011

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: