Scumpirea produselor alimentare, cel mai mare impact asupra cresterii inflatiei in octombrie

Scumpirea produselor alimentare a avut cel mai mare impact asupra cresterii inflatiei in luna octombrie.

Conform datelor publicate miercuri de Institutul National de Statistica, fata de septembrie, indicele preturilor de consum la produsele alimentare a crescut cu 0,82%. Cel mai mult s-au scumpit cartofii – plus 11,94%, ouale – plus 7,10%, uleiul comestibil – plus 4,92%, fructele proaspete – plus 3,27 % si faina – plus 2,09 %, in timp ce pretul citricelor si fructelor meridionale a scazut cu 5,29%, al carnii de porcine si al cafelei cu 0,04%.

Produsele nealimentare s-au scumpit in septembrie, in medie, cu 0,29%, cele mai mari cresteri de preturi fiind înregistrate la energia termica – 2,63%, carti, ziare, reviste – 0,86% si incaltaminte din piele – 0,63%. Preturile la ceasuri, aparate audio-video si articole sportive au scazut, in medie, cu 0,06%.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 6,864 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » FMCG » Producatori » Scumpirea produselor alimentare, cel mai mare impact asupra cresterii inflatiei in octombrie

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: