Producătorul conservelor din carne de vită Ardealul revine cu precizări

În data de 8 martie 2013, Producţie Ardealul SRL, parte a grupului norvegian Orkla, producătorul conservelor din carne de vită „Ardealul”, a solicitat retragerea de la comercializare a a două loturi de produs carne de vită „Ardealul”, cu data de expirare 5 decembrie 2014 şi 15 ianuarie 2015, ca urmare a existenţei suspiciunii că aceste doua loturi conţin carne de cal. Loturile au conţinut 30.000 de cutii de conserve carne de vită.

Producătorul a iniţiat o investigaţie la adresa furnizorilor de materie primă cu privire la aceasta suspiciune, iar azi, 21 martie 2013, revine cu următoarele precizări:

Rezultatele analizelor cantitative indică faptul că în cazul celor două loturi de conserve de carne de vită “Ardealul”, materia primă folosită a intrat accidental în contact cu carne de cal în exteriorul companiei, respectiv pe fluxul de aprovizionare a fabricii. Analizele oficiale au fost efectuate de laboratorul de referinţă la cererea ANSVSA, în urma rezultatelor Autoritatea anunţând că a închis alerta pe aceasta suspiciune.

Deşi conservele nu prezintă niciun pericol pentru sănătatea publică, SC Producţie Ardealul consideră situaţia inacceptabilă faţă de standardele interne de calitate şi, ca urmare, produsul din loturile respective nu va fi repus în vânzare. Decizia se înscrie în linia măsurilor luate deja de la apariţia primelor suspiciuni, când producătorul a acţionat responsabil şi a hotărât blocarea produselor în depozite.

În acest sens, reamintim că SC Producţie Ardealul SRL a dispus încă de pe 8 martie 2013 retragerea de la comercializare a două loturi de conserve de carne de vită “Ardealul”, cu data de expirare 5 decembrie 2014 şi 15 ianuarie 2015, ca măsură preventivă. Datorită unui sistem de trasabilitate foarte bine pus la punct, practic, cea mai mare parte din cantitatea totală de 30.000 de conserve din loturile suspectate nu a ajuns în consum şi nici pe rafturile retailerilor, peste 93% din cantitate fiind blocată în depozite.

SC Producţie Ardealul SRL prelucrează exclusiv carne de pui, porc şi vită, livrată de furnizori cu buletine de analiză, declaraţii de conformitate şi documente care să ateste originea materiei prime.

În fabricarea celor două loturi de conserve de carne de vită a fost utilizată materie primă furnizată de Optimeat SRL, însoţită de toate documentele amintite, pe care compania noastră le-a pus deja la dispoziţia autorităţilor competente.

SC Producţie Ardealul va continua demersurile pentru a stabili factorii care au generat această neconformitate pe lanţul de aprovizionare.

Pentru un conținut unic, accesați AICI secțiunea Premium.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,075 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » FMCG » Producatori » Producătorul conservelor din carne de vită Ardealul revine cu precizări
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: