Produsele importate din Republica Moldova sunt scutite de taxe vamale începând de la 1 septembrie

Produsele importate din Republica Moldova beneficiază de exceptare de taxe vamale începând cu data de 1 septembrie 2014, ca urmare a Acordului de asociere încheiat între Uniunea Europeană şi Republica Moldova, precizează un comunicat al Direcţiei Generale a Vămilor.

Prod-MoldovaPentru anumite categorii de legume şi fructe, scutirea de taxe vamale se acordă în limitele unor contingente tarifare sau doar pentru componenta ad-valorem a taxei vamale.

Pentru a beneficia de contingentele tarifare preferenţiale prevăzute, importatorii trebuie să constituie o garanţie privind plata taxelor vamale. Restituirea garanţiei se va efectua la primirea răspunsului Comisiei Europene de acordare a beneficiului contingentului.

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene din 30 august 2014 a fost publicată Decizia Consiliului nr. 492 din 16 iunie 2014 privind semnarea, în numele Uniunii Europene, şi aplicarea cu titlu provizoriu a Acordului de asociere între Uniunea Europeană şi Comunitatea Europeană a Energiei Atomice şi statele membre ale acestora, pe de o parte, şi Republica Moldova, pe de altă parte.

Sursa: Agerpres

Foto

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG. Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,062 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » FMCG » Producatori » Produsele importate din Republica Moldova sunt scutite de taxe vamale începând de la 1 septembrie
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: