Produsul Anului, cea mai mare competiție a produselor FMCG din lume, debutează în luna aprilie

În luna aprilie 2018, demarează a 9-a ediție anuală a studiului “Votat Produsul Anului ®”, cea mai mare competiție a bunurilor și serviciilor de larg consum (FMCG) din lume.

Până pe 15 martie 2018, companiile din România își pot inscrie în competiție produsele lansate în ultimele 18 luni, iar minim 4.000 de consumatori români vor evalua și vota cele mai inovative produse și servicii din România.

“Votat Produsul Anului ®” este un concept internaţional care premiază produsele inovative, activând în prezent în peste 40 de ţări.

“Votat Produsul Anului ® – Consumatorii premiază inovația” este un timbru roșu, extrem de vizibil printre produsele și serviciile din retail și nu numai. Este un timbru pe care îl pot purta doar produsele noi, ce au fost votate de către consumatori, care au adus în viața acestora o inovație recentă.

51 % dintre consumatorii din mediul urban* cunosc această etichetă și peste 80% declară că probabil ar cumpăra un produs ce o poartă.

Timbrul roșu “Votat Produsul Anului ®” diferențiază produsele și serviciile inovative în retailul românesc

Produsele inovative intră în competiție, an de an, în dorința de a câștiga această distincție, atribuită în urma studiului de piață realizat pe un eșantion de minim 4,000 de consumatori români.

“Pentru branduri, Produsul Anului ® este un util instrument de marketing. Atunci când produsele câștigătoare folosesc acest logo pe ambalaj și în comunicarea lor către consumatori, s-a demonstrat că el reprezintă un ajutor în creșterea vânzărilor, creșterea canalelor de distribuție sau creșterea loialității față de produs. Este practic o recomandare a consumatorilor pentru consumatori.” a declarat Mihaela Paduraru, Country Manager Produsul Anului® România.

Cătălina Serafini, Director de Marketing Loncolor, spune: “Pentru noi, distincția “Votat Produsul Anului ®” câștigată în 2017 de Loncolor Expert Oil Fusion a fost în centrul campaniei noastre de comunicare și a determinat o creștere de vânzări spectaculoasă în hypermarketuri, canalul principal de distribuție, de 80% față de perioada anterioară. O astfel de distinctie este și un argument în discuția cu partenerii noștri de distribuție, care știu căa eticheta Votat Produsul Anului ® este un magnet pentru consumatori”.

De asemenea, Vlad Ciuburciu, Director General Vascar, câștigător în ediția din 2017 cu Moldova în Bucate – Mușchi File crud-uscat feliat, declară: “Inovația este unul dintre pilonii pe care se sprijină filosofia noastră de business, iar premiul câștigat ne-a ajutat foarte mult în promovare produsului, atât în comunicarea B2B, cât și B2C. Este un element important de diferențiere la raft iar asta s-a tradus prin creșterea notorietății și a numărului de tranzacții în magazine. Totodată, eticheta “Votat Produsul Anului ®” ne-a ajutat să validăm încă o dată calitatea superioară a produsului nostru.”

Înscrieri la Produsul Anului, deschise până pe 15 martie

Anul aceasta, se va desfățura a 9-a ediție a competiției, înscrierile fiind deschise până pe 15 Martie. Au ramas deci două saptamani în care producătorii se pot decide dacă doresc să își inscrie produsele.

După această dată, produsele intră în atenția unui Comitet Etic, format din profesioniști din zona de comunicare media și jurnalisti, care validează înscrierile. Produsele validate sunt declarate finaliste și vor intra în studiul de piață realizat pe un eșantion de minim 4,000 de consumatori,  reprezentativ la nivel urban, în urma căruia consumatorii vor decide câștigătorii Produsul Anului ®.

Gala de decernare a premiilor va avea loc pe 23 Mai 2018, iar eticheta Produsul Anului ® va putea fi folosită de produsele câștigătoare imediat după anunțarea oficială a rezultatelor, timp de 12 luni, pe toate mediile de comunicare, pe teritoriul României.

Produsul Anului 

În România, marca “Votat Produsul Anului ®” este reprezentată de către agenţia de comunicare Media Concept Store, care coordonează şi gestionează activităţile întregului proiect.

Studiul este realizat de către compania de cercetare Exact Business Solutions pe un eşantion de minim 4.000 de consumatori români, reprezentativ la nivel urban, cu vârsta cuprinsă între 18 si 54 de ani, utilizatori de internet. Eroarea maximă de eşantionare este +/-1.3%.

Logo-ul „Votat Produsul Anului ®” este marcă înregistrata în România la OSIM din 2008 şi totodată o marcă colectivă înregistrată în Franţa la INPI (Institutul Naţional de Proprietate Intelectuală) şi face obiectul unor înregistrări naţionale, comunitare şi internaţionale, în cazul celorlalte ţări.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,053 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » FMCG » Produsul Anului, cea mai mare competiție a produselor FMCG din lume, debutează în luna aprilie
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: