Profitul anual al Danone a crescut cu 18%

Compania franceză Danone a anunţat o creştere puternică pentru anul fiscal abia încheiat, ajutată fiind şi de cererea din Asia a produselor sale pentru sugari şi a mărcilor de apă îmbuteliată.

Cel mai mare producător mondial de iaurturi a anunţat că profitul net de bază a crescut cu 18% până la 1,67 miliarde de euro, în timp ce veniturile totale au crescut cu 14% până la 17 miliarde de euro; vânzările unitare au crescut cu 6,9%, depăşind aşteptările analiştilor. Vânzările au crescut cu 5% în Europa, 27% în Asia şi 25% în restul lumii.

Pe categorii, vânzările lactatelor au crescut cu mai mult de 13% până la 9,73 miliarde de euro, vânzările din divizia de apă au crescut cu 11% până la 2,87 miliarde de euro, departamentul Hrană pentru Copii a înregistrat un salt de 15% până la 3,36 miliarde de eurio, în timp ce vânzările din divizia Suplimente Medicale au crescut cu 14%, până la 1,06 miliarde de euro.

Preşedintele Franck Riboud a remarcat că „puterea grupului, afacerile, mărcile şi echipele, precum şi expunerea noastră în regiunile cu previziuni de creştere puternică înseamnă că ne putem îndrepta cu încredere atenţia către 2011. Nu anticipăm nici o schimbare majoră în cererea de consum, iar în acest context, de asemenea marcat de creşteri abrupte şi persistente ale preţurilor materiilor prime, punem accentul pe dezvoltarea durabilă a brandurilor noastre, cu un angajament faţă de sănătate, plăcerea de a mânca şi respect faţă de mediu.”

Danone a mai anunţat că aşteaptă ca vânzările unitare să crească cu 6-8% în acest an, ţintind spre o ameliorare cu 0,2 puncte procentuale ale marjei sale de funcţionare, excluzând anumite elemente. Reprezentanţi ai companiei au adăugat că preţurile materiilor prime şi costurile de ambalare să crească cu 6-9% în medie în acest an.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,062 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » FMCG » Producatori » Profitul anual al Danone a crescut cu 18%
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: