Programul „O șansă pentru familia ta!” se extinde în județele Prahova și Covasna

Încă 50 de familii de mici fermieri din centrul şi sudul României vor primi vaci din rasa Holstein Friza în cadrul proiectului „O şansă pentru famila ta!”, iniţiat de Danone şi Fundaţia Heifer România.

Astfel, pe 19 noiembrie, 35 de văcuţe vor fi distribuite gratuit familiilor din comuna Belin, judeţul Covasna, iar pe 20 noiembrie, alte 15 ajung în gospodării din comuna Cocorăştii Colţi, judeţul Prahova.

“O şansă pentru familia ta!” a fost lansat în octombrie, în Zimnicea, judeţul Teleorman şi se desfăşoară în mai multe etape: prima fază a programului, derulată în anul 2012, include ca beneficiari 100 de familii de gospodari din Zimnicea, Cocorăştii Colţi şi Belin, iar în faza a doua vor fi introduse în proiect alte două comunităţi. Acest program social este co-finanţat de Danone România, fondul de investiţii Danone Ecosystem şi Fundaţia Heifer, fiind adresat comunităţilor din zone cu potenţial redus de dezvoltare. Proiectul presupune o investiţie de 1,9 milioane de euro şi se va desfăşura pe o perioadă de 4 ani.

Vacile de rasă au fost donate de către fermieri irlandezi pentru programul socio-economic „O şansă pentru familia ta!”. În total, 800 de familii cu venituri mici vor beneficia de acest proiect.

 „O şansă pentru familia ta!” este un nou program de investiţii făcut de Danone pentru dezvoltarea durabilă a zootehniei româneşti şi un ajutor pentru refacerea economică a familiilor cu venituri reduse. În timp ce zecile de mici viitori fermieri din judeţul Teleorman se bucură deja de acest ajutor, este acum rândul celor din judeţele Covasna şi Prahova să beneficieze de acest proiect. Fermierii din România sunt parteneri de încredere în eforturile noastre de a produce lactate de cea mai înaltă calitate, de aceea considerăm că este şi responsabilitatea noastră să îi ajutăm să se dezvolte”, a declarat Dieter Schulz, Director General Danone pentru Europa Centrală şi de Sud.

Nou pe site! Pentru un conținut unic, accesați AICI secțiunea Premium

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *