Ultima zi în care se poate aplica pentru implementarea unui proiect de promovare a Salamului de Sibiu IGP

Azi, 20 decembrie 2017, este ultima zi în care se poate aplica pentru selectarea unui Organism de implementare a unui proiect de promovare a Salamului de Sibiu IGP în țările țintă România, Italia și Spania, pe o perioadă de 36 de luni. Asociația Producătorilor de Salam de Sibiu a demarat o licitație deschisă pentru implementarea acestui proiect de promovare în valoare de 1,635,964 EUR.

Salam de SibiuLicitaţia publica a fost demarată în luna noiembrie 2017, proiect ce a fost înaintat în cadrul Apelului pentru propuneri de programe simple 2017 – Promovarea produselor agricole al Agenției Executive pentru Sănătatea Consumatorilor, Agricultură și Alimentație a Comisiei Europene la data de 20 aprilie 2017 (Propunerea nr. SEP 779570) și are o valoare totală de 1,635,964 EUR și o rată financiară de 70%. Ultima zi în care interesații pot aplica este 20 decembrie 2017.

Ca urmare a aprobării, Asociația Producătorilor de Salam de Sibiu are la dispoziție o perioadă de trei luni de la data anunțului oficial făcut de către Comisia Europeană, pentru a încheia Acordul de finanțare și a selecta un Organism de implementare, în conformitate cu Nota „Ghidarea Procedurii Competitive” a Comisiei Europene (Direcția Generală pentru Agricultură și dezvoltare Rurală, direcția B. Relații multilaterale, politica în materie de calitate B.5 Promovare) DDG1. B5/ Mi/ db D (2016) 3210777 prevederile Legii 98/2016, privind achizițiile publice și prevederile Regulamentelor UE în vigoare.

Mai multe detalii pe www.salamuldesibiu.ro.

România are o tradiție specifică și îndelungată, de peste 100 ani, în obținerea Salamului de Sibiu, tradiție care continuă și astăzi

Gustul specific al Salamului de Sibiu se datorează ingredientelor de cea mai buna calitate utilizate, de la carnea și slănina folosite, la condimente naturale și fumul din lemn de esenta tare utilizat, dar, mai ales, aromelor care se formează în cursul fermentației, din glucide, proteine sau lipide, sub actiunea mucegaiului nobil întrebuințat. Gustul inconfundabil al Salamului de Sibiu este desăvârșit prin perioada îndelungată de uscare și maturare.

Gaseşte darurile potrivite pentru cei dragi!

Dincolo de aceste aspecte de diferențiere, în contextul indicației geografice protejate, specificitatea Salamului de Sibiu se bazează în special pe o metodă specifică de producție, dată de priceperea producătorilor locali, și pe gustul  produsului, datorat caracteristicilor unora dintre ingredientele auxiliare folosite în procesul de fabricație. Resursele umane își păstrează relevanța în procesul de fabricare a Salamului de Sibiu, multe dintre etapele de producție efectuându-se manual, procesul de producție rămânând neschimbat decenii întregi.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 6,570 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » FMCG » Ultima zi în care se poate aplica pentru implementarea unui proiect de promovare a Salamului de Sibiu IGP

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: