Rio Bucovina anunță o cifră de afaceri de 107 milioane lei în anul 2011

Rio Bucovina, unul dintre cei mai mari producători de apă îmbuteliată din România, și-a prezentat azi, 22 mai 2012 rezultatele financiare pentru anul 2011. Grupul a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de peste 107.000.000 lei, în creştere cu 27% comparativ cu anul 2010. De la lansarea sa pe piaţă şi până în prezent, compania a avut o evoluţie ascendentă an de an, de la o cifră de afaceri de 32.000.000 lei la finalul lui 2006, la peste 100 de milioane de lei anul acesta.

„Chiar dacă cifra de afaceri pe care am realizat-o este uşor sub estimările noastre de anul trecut, de 110 milioane de lei, am reuşit, într-un context economic dificil şi în condiţiile unei pieţe extrem de competitive, să ne menţinem evoluţia ascendentă. Anul trecut a fost marcat de o comunicare foarte agresivă pe TV, dublată de promoţii puternice la raft, atât la nivel de trade marketing, cât şi către consumatorul final, dar şi de intrarea unor branduri noi pe piaţă. Pe fondul unei creşteri a costurilor pentru servicii, utilităţi şi materii prime, datorită numărului mare de promoţii, consumatorii au plătit în final acelaşi preţ la raft, ceea ce a condus la o scădere a profitului tuturor jucătorilor din piaţă”, a declarat Camelia Hoinărescu, Director Marketing Rio Bucovina.

O altă tendinţă care a fost observată anul trecut este creşterea gradului de informare a consumatorilor vis-a-vis de produsul apă, comparativ cu interesul acordat până acum calităţii şi conţinutului produselor alimentare. Aceștia sunt mai educaţi şi doresc să afle mai multe detalii despre conţinutul apei, despre calitatea diferitelor tipuri de apă îmbuteliată. Totodată, ei vor să înţeleagă care sunt beneficiile apei pe care o consumă, pentru organismul lor.

Pentru anul 2012, Rio Bucovina estimează o cifră de afaceri de 122.000.000 de lei şi o creştere a cotei de piaţă de până la 9,2%. „Anul acesta se anunţă o vară lungă şi caldă, ceea ce va duce implicit la o creştere a consumului de apă, astfel încât estimăm că piaţa va avea un avans de 5 până la 7%, chiar dacă estimările pentru 2012 indicau un progres de doar 3%”, a adăugat Directorul de Marketing Rio Bucovina.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *