Rio Bucovina se alătură, pe 29 iunie, acțiunii “Let’s Do It, Danube!”

Rio Bucovina se alătură „Let’s Do It, Romania!” în acțiunea de ecologizare a malurilor și apelor Dunării de pe teritoriul românesc, desfășurată pe data de 29 iunie. Echipe de voluntari formate din reprezentanți ai companiei vor participa la acțiunea „Let’s Do It, Danube!”, de Ziua Internațională a Dunării.

logo-ldid-300x150Platforma de CSR a Rio Bucovina are printre obiectivele principale informarea, educarea și susținerea comunității pentru adoptarea unei atitudini responsabile față de mediul înconjurător, prin implicarea activă a companiei. Astfel, Rio Bucovina s-a alăturat celei mai ample acțiuni de ecologizare din România din acest an, inițiată de „Let’s Do It, Romania!”, cu scopul comun de a acționa și de a atrage atenția asupra importanței păstrării bogățiilor naturale ale țării.

„O parte importantă din misiunea Rio Bucovina o reprezintă inițierea și implementarea unor proiecte care au în vedere grija față de mediul înconjurător, astfel încât generațiile viitoare să trăiască într-o lume mai curată. Drept dovadă, prin intermediul Eco-Rom Ambalaje, în calitate de preluator de responsabilitate, Rio Bucovina atinge și depășește obiectivele legale anuale de valorificare și reciclare a deșeurilor de ambalaje.

Dacă până acum am investit foarte mult în optimizarea liniilor de producție și în adoptarea unor standarde eco aliniate normelor europene, anul acesta ne-am propus să ducem mai departe participarea companiei în susținerea comunității. Începem prin informarea și implicarea directă a angajaților Rio Bucovina în activități ecologice, deoarece credem cu tărie că schimbarea începe din interior. Așadar, „Let’s Do It, Danube!” reprezintă o primă acțiune concretă dintr-un amplu program de CSR, pe care îl dezvoltăm pe termen lung”, a declarat Andreea Constantinescu, Marketing Manager Rio Bucovina.

„După 4 ani consecutivi în care peste 900.000 de voluntari din întreaga țară au participat la Ziua de Curățenie Națională și au colectat 2.000.000 de saci cu deșeuri, anul acesta am decis să ne concentrăm eforturile asupra malurilor și cursului Dunării. De-a lungul activității noastre am conștientizat cât de importantă este respectarea și păstrarea biodiversității din și de pe cursul apelor și ne bucurăm să avem alături de noi o companie care apreciază inițiativa noastră și se implică activ în viața comunității. Suntem încrezători că împreună cu Rio Bucovina și toți susținătorii noștri vom reuși din nou să ne atingem obiectivele propuse prin acțiunea „Let’s Do It, Danube!”, reușind încă o dată să contribuim la păstrarea locurilor frumoase din România”, a completat Andrei Coșuleanu, Director Executiv „Let’s Do It, Romania!”

Din 2013, Rio Bucovina este prima companie din România care a adoptat pentru ambalajele de tip PET ale apei minerale naturale plate Bucovina, standardul european de dop 29/25. Prin introducerea acestui standard, Rio Bucovina s-a aliniat la recomandările și directivele Uniunii Europene în vederea realizării programului de prevenire a deșeurilor de ambalaje, punând la dispoziția consumatorilor un produs prietenos cu mediul înconjurător.

     În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG. Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2performant.com

Un comentariu la „Rio Bucovina se alătură, pe 29 iunie, acțiunii “Let’s Do It, Danube!””

  1. Pingback: Rio Bucovina lansează programul de responsabilitate socială "Inegalabila Românie"

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *