Rio Bucovina susține inițiativa Legea Apei

Rio Bucovina, unul dintre cei mai mari producători de apă îmbuteliată din România, susţine iniţativa Legea Apei, prin care se cere modificarea actualei legislaţii, în sensul etichetării corecte şi complete a apei îmbuteliate, precizând şi cantităţile de nitraţi pe care apa le are în componenţă.

Rio Bucovina a inclus informaţii despre cantitatea de nitraţi şi nitriţi încă de anul trecut, pe toate etichetele de apă minerală naturală Bucovina. Astfel, pentru apa plată, cantitatea de nitraţi este de 5.01 mg/l, în timp ce apa carbogazificată are în compoziţie 2.37 mg nitraţi/l, iar nitriţii, pentru ambele tipuri de apă minerală naturală, sunt sub 0,05 mg/l (date înscrise pe etichetă, conform analizelor Societăţii Naţionale a Apelor Minerale din România – SNAM).

Conform legislaţiei în vigoare, HG 1050/2005, limita maximă admisă pentru nitraţi este de 50 mg/l. Cu o concentraţie de 5,01 mg nitraţi/l, apa minerală naturală plată Bucovina se situează cu mult sub această limită, fiind certificată de Institutul pentru Ocrotirea Mamei şi Copilului Alfred Rusescu (IOMC) pentru a fi folosită în alimentaţia sugarilor şi copiilor mici, în concordanţă cu prevederile Ordinului nr. 978/2006 publicat în Monitorul Oficial nr. 707/2006 şi a hotărârii nr. 1020/2005.

Mai mult decât atât, Rio Bucovina propune ca toţi producătorii care comercializează apă recomandată pentru prepararea hranei bebeluşilor, să menţioneze pe etichetă şi cantitatea de fluoruri din compoziţie. Aceasta cerinţă este în conformitate cu actuala lege a apei, HG 1050/2005, care stipulează ca apa minerală naturală recomandată consumului regulat al sugarilor şi copiilor sub 7 ani, să nu aibă o concentraţie de fluor mai mare de 1,5 mg/l. Apa minerală naturală necarbogazificată (plată) Bucovina conţine un procent de 20 de ori mai mic decât cel maxim admis, respectiv de 0,048 mg/l.

Apa minerală naturală Bucovina îşi are originea în zăcăminte subterane din Vatra Dornei, situate în zone de tip rezervaţie naturală, izolate de orice activitate umană, de unde izvorăşte în mod natural. Prin conţinutul său echilibrat de minerale şi compoziţia completă a elementelor, apa minerală naturală plată Bucovina asigură exact mineralizarea de care avem nevoie zilnic, fără a exista un exces pe care organismul să trebuiască să-l elimine (un reziduu sec sau total minerale dizolvate de doar 78mg/l). pH-ul de 7,35, egal cu cel al sângelui uman, marchează o apă uşor alcalină, optimă consumului permanent.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,099 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » FMCG » Producatori » Rio Bucovina susține inițiativa Legea Apei
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: