România a ocupat anul trecut locul 12 în topul celor mai mari producători mondiali de vin

Cu o producție de 4,276 milioane hectolitri, în creștere cu 29% comparativ cu 2012, România a ocupat anul trecut locul 12 în topul celor mai mari producători mondiali de vin, conform statisticilor Organizației Internațională a Viei și Vinului (OIV).

vineyard-landscape

Pe primul loc se situează în continuare Italia, cu o producție de 44,9 milioane hectolitri, însă Spania a devansat Franța urcând pe locul secund grație unei creșteri de 31% a producției de vin, până la 42,7 milioane hectolitri, față de o producție de 42 milioane hectolitri în cazul Franței.

Urmează, în ordine, SUA cu o producție de vin de 22 milioane hectolitri (+7 %), Argentina 15 milioane hectolitri (+27%), Chile 12,8 milioane hectolitri (+2 %), China 11,7 milioane hectolitri (minus 15 %), Africa de Sud 11 milioane hectolitri (+4 %), Germania 8,3 milioane hectolitri (minus 8 %), Portugalia 6,7 milioane hectolitri (+7 %), România 4,3 milioane hectolitri (+29 %) și Grecia 3,7 milioane hectolitri (+19 %).

Suprafața viticolă mondială a rămas stabilă la 7,436 milioane hectare, în condițiile în care suprafața cultivată cu vinuri nobile din Europa a încetat să scadă și a rămas la nivelul din anul precedent, 3,481 milioane hectare. În schimb, la fel ca și în anii precedenți au crescut suprafețele cultivate cu vinuri nobile în China (creștere de 20.000 de hectare) și America de Sud (creștere de 3.000 de hectare în Argentina la care se adaugă o creștere de 2.000 de hectare în Chile).

În ceea ce privește consumul mondial de vin, OIV subliniază că ‘relansarea așteptată să aibă loc odată cu sfârșitul crizei financiare și economice care a început în 2008 întârzie în continuare să se manifeste’, cerere mondială de vin scăzând cu 1% până la 238,7 milioane hectolitri în 2013.

Sursa: Agerpres

Un chestionar pentru cititorii revistei retail-FMCG.ro. Mulţumim!

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG. Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Dacă doriți o estimare a costurilor pentru campania dvs. pe site-ul retail-FMCG.ro, accesaţi pagina de Publicitate.

Pentru un conținut unic, accesați AICI secțiunea Premium.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,035 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » FMCG » Producatori » România a ocupat anul trecut locul 12 în topul celor mai mari producători mondiali de vin
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

  1. […] România a ocupat anul trecut locul 12 în topul celor mai mari producători mondiali de vin […]

    Răspunde
  2. […] a ocupat anul trecut locul 12 în topul celor mai mari producători mondiali de vin, conform statisticilor Organizației […]

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: