România – prezentă la Biofach 2011

România va fi prezentă cu 17 firme la cel mai mare târg de produse ecologice din lume – Biofach 2011, care se va desfăşura în Germania, la Nuremberg, în perioada 16-19 februarie 2011, evenimentul fiind susţinut de Asociaţia Operatorilor din Agricultura Ecologică – „Bio România”, împreună cu Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri – Departamentul de Comerţ Exterior.

În cadrul pavilionului naţional al României vor fi expuse produse ecologice precum fructe de pădure, cereale ecologice, miere, faguri de miere, propolis, polen, ceară de albine, seminţe de floarea soarelui ecologice şi ulei ecologic, derivate ale acestora, mazăre ecologică, făina ecologică integrală, ulei de cânepă presat la rece, făina de cânepa, pâine şi produse de panificaţie ecologice, seminţe de plante aromatice şi mirodenii, nuci, ulei de nucă, furaje, brânză, ţuică, vinuri din struguri ecologici, precum şi în premieră absolută obiecte de artă şi artizanat tradiţionale româneşti certificate ecologic.

Potrivit Bio România, în ultimii 40 de ani şi mai ales în ultimii 20 de ani, pământul agricol din România a fost chimizat la niveluri foarte scăzute, iar în ultimii 10 ani, între unu şi trei milioane de hectare de teren arabil de cea mai bună calitate a rămas nelucrat, ceea ce face ca, în unele zone, perioada de conversie la agricultura ecologică să fie redusă la doar un an. La toate acestea se mai poate adăuga şi un preţ de transport pe Dunăre foarte competitiv, de exemplu la cereale acesta este de de 15 – 20 euro/MT.

Sursa: Agerpres.ro

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,057 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » FMCG » Producatori » România – prezentă la Biofach 2011

Spune-ți părerea

  1. Interesant. Si linistitor in acelasi timp sa aflam ca incepem sa scoatem si noi capul in zona aceasta. Nu de alta dar resurse avem, de la naturale pana la umane, bine, poate mai putin financiare, e bine ca lumea aude de noi in zona aceasta.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: