Românii cheltuiesc 43 de milioane de euro pe dulciuri în luna decembrie

Tendințele de consum arată că în ultima lună a anului vânzările de dulciuri în România se triplează, acest trend fiind puternic susținut și de lansarea produselor sezoniere.

dulciuriDate de piață furnizate  de Retail Zoom arată că luna decembrie a anului trecut a însemnat în retailul modern autohton vânzări de dulciuri de peste 43 milioane euro și 7,4 milioane kilograme de produse, din care biscuiții  au ocupat prima poziție în volum, cu o cotă de 24,3% și a doua poziție ca valoare, cu 16,4%. Napolitanele au reprezentat 7,1% din valoare și 10,3% volum.  Cele mai mari creșteri, între 158% și 520% față de luna noiembrie, au fost înregistrate la praline, figurinele de ciocolată și produsele sezoniere.

În România, cele mai căutate arome pentru sărbătorile de iarnă sunt cele de măr copt, alături de combinația măr și scorțișoară. Aroma de cuișoare și citrice este de asemenea printre favorite”, declară Otilia Stanciu, Country Manager Dr Gerard România.

În întâmpinarea cererii de pe piața românească, producătorul a lansat în acest sezon trei noi produse, dulciuri pregătite special pentru sărbătorile de iarnă și gândite pentru “Momentele Împreună” petrecute alături de cei dragi în preajma Crăciunului. Acestea sunt: fursecurile crocante cu aromă de portocală și cuișoare (sub formă unor decorațiuni vesele pentru a împodobi “gustos” bradul de Crăciun), rulourile crocante umplute cu glazură delicată de măr copt și turta dulce delicioasă cu mere și scorțișoară.

Un român consumă în medie peste 2,1 kg de biscuiți pe an

Tendința scăderii gramajelor biscuiților și prăjiturelelor de la gramajele de tip “family” la cele de tip “on the go” se manifestă atât pe piețele europene cât și în țara noastră. În România, peste 40% dintre consumatori preferă dulciuri între mese, napolitanele și biscuiții fiind principalele alegeri.

În categoria gustărilor de peste zi, cel mai popular este biscuitele sandwich ambalat în pachete pentru consum individual (între 30-50 g/ pachet).  În ceea ce privește preferința pentru un anume tip de biscuite, dintr-un total de peste 2,1 kg de biscuiți consumați într-un an de fiecare român – în creștere cu peste 70% față de acum 10 ani, dar încă mult sub media est europeană de 3,5 kg/locuitor – în România cei mai apreciați rămân biscuiții simpli și petit beurre (peste 40%) dar și biscuiții sandwich (peste 46%).

Portofoliul Dr Gerard Group include peste 200 de sortimente de biscuiți, napolitane și crackers precum napolitane învelite în ciocolată, wafer rolls-uri cu creme delicioase, fursecuri crocante, biscuiți umpluți și acoperiți cu glazuri diverse, biscuiți sandwich, biscuiți pentru micul dejun, crackers și sărățele.  Producția se face în trei fabrici amplasate în Ozarow Mazowiecki, Miedzyrzec Podlaski și Radzyn Podlaski, care împreună dispun de 18 linii de producție complet automatizate.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 6,818 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » FMCG » Românii cheltuiesc 43 de milioane de euro pe dulciuri în luna decembrie
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: