Rusia – cea mai mare piata de desfacere pentru Danone

Companiile Danone si Unimilk din Rusia si-au finalizat fuziunea, creand un nou lider pentru produsele lactate in spatiul CSI, potrivit site-ului companiei. In prezent, Rusia este cea mai mare piata de desfacere pentru Danone.

Noua afacere, controlata de Danone, cu o participatie in capital de 58% si la care fostii actionari Unimilk detineau 42%, este condusa de un consiliu de administratie. Trei din membrii ei, inclusiv presedintele Andrey Beskhmelnitsky, reprezinta Unimilk si patru membri, printre care Bernard Hours si Pierre-Andre Terisse, reprezinta Danone.

Fostul director general Danone Fresh Dairy Products pentru Europa de Est si Asia centrala, Filip Kegels, este responsabil de gestionarea operationala. A fost infiintat un comitet de integrare pentru a coordona echipele Danone si Unimilk in faza de integrare si pentru siguranta indeplinirii obiectivelor de afaceri.

Despre Unimilk

Compania privata Unimilk este al doilea producator ca marime din Rusia pentru produse lactate si hrana pentru bebelusi. Misiunea sa este de a ridica calitatea vietii prin selectia a celor mai bune produse lactate. Infiintata in 2002, reuneste 28 de fabrici in Rusia, Ukraina si Belarus, cu peste 14.000 de angajati. Compania comercializeaza produse si in Kazahstan. Unimilk detine marca lider in produsele lactate din spatiul CSI, „Prostokvashino”, si are un protofoliu solid pe toate segmentele de piata: in 2009 vanzarile Unimilk s-au ridicat la 1 miliard de € (o crestere de 7% fata de 2008).

Despre Danone

Danone este una dintre cele mai de succes companii din industria alimentara la nivel mondial. Cu 160 de fabrici si aproximativ 80.000 de angajati, Concernul Danone este prezent pe toate cele cinci continente, in 120 de tari. In 2009 Danone a inregistrat vanzari de 15 miliarde de €. Compania se bucura de pozitii de top in industria alimentara pentru patru categorii de produse: produse lactate proaspete (nr. 1 in lume), apa (nr. 2 pe piata apei ambalate), nutritie bebelusi (nr. 2 in lume), si nutritie medicala

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,062 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » FMCG » Producatori » Rusia – cea mai mare piata de desfacere pentru Danone

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: