S-a desemnat câștigătorul finalei naționale a competiției Stella Artois World Draught Masters 2011

Stella Artois anunţă câştigătorul finalei naţionale a competiţiei Stella Artois World Draught Masters 2011.

Simona Stoica, barmaniţă la Belle Epoque din Bucureşti, a convins juriul că este cel mai talentat barman român al momentului, reuşind să toarne perfect cupa de bere Stella Artois prin Ritualul celor 9 paşi. Simona Stoica a câştigat un premiu de 1000 de euro şi urmează să reprezinte România la finala mondială Stella Artois World Draught Masters care va avea loc la Buenos Aires, în Argentina, pe 26 octombrie 2011.

Stella Artois World Draught Masters este o competiţie internaţională organizată de Stella Artois în fiecare an, ajunsă la cea de-a cincisprezecea ediţie. Inspirată din tradiţia de peste şase sute de ani de în fabricarea berii, acest program anual celebrează măiestria creării şi turnării supremei “frumuseţi lichide” – potirul perfect de Stella Artois.

În România, competiţia Stella Artois World Draft Master se organizează din anul 1997. La ediţia din 2006, titlul mondial de World Draft Master a fost câştigat de românca Mihaela Joiţa.

Ritualul celor 9 paşi e construit pe formula şi în limbajul ritualurilor cavalereşti, la care aveau acces doar cei iniţiaţi. Definit cu atenţie, în cele mai mici detalii, ritualul transformă actul turnării berii într-o oficiere în toată puterea cuvântului a cărei destinaţie finală este obţinerea „potirului” perfect de Stella Artois:

1. Purificarea – folosiţi un pahar Stella Artois tip potir proaspăt spălat şi bine clătit.

2. Sacrificiul – deschideţi cepul dintr-o singură mişcare rapidă şi lăşaţi să se scurgă primele picături de bere.

3. Alchimia Lichidă – Tineţi paharul sub cep, fără a-l atinge, înclinat într-un unghi de 45°.

4. Coroana de spumă – Lasaţi paharul în jos pentru a permite formarea naturală a coroanei de spumă

5. Mutarea – închideţi cepul rapid şi îndepărtaţi paharul de sub el pentru a nu lăsa ca picăturile de bere să cadă peste spumă.

6. Tăierea – În timp ce spuma se ridică şi trece peste marginile paharului, îndepărtaţi delicat partea de deasupra cu un cuţit

7. Curăţarea – Curăţaţi tapla şi părţile laterale ale paharului

8. Judecata – Măsuraţi grosimea corectă a spumei care trebuie să fie de două degete

9. Ofranda – Serviţi paharul cu bere clientului pe un biscuite curat având grijă ca sigla să fie de fiecare dată orientată spre client.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,033 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » FMCG » Producatori » S-a desemnat câștigătorul finalei naționale a competiției Stella Artois World Draught Masters 2011

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: